Başkan korumalarının öğretmeni darp ettiği iddiası (özel)

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için çocuğunu Sarıyer'deki bir okula götüren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in korumalarının, görevli bir öğr

  Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) için çocuğunu Sarıyer ' deki bir okula götüren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ' in korumalarının , görevli bir öğretmeni darp ettiği iddia edildi . İddia sahibi öğretmen , Ateş Ünal Erzen ve korumaları hakkında şikayetçi oldu . Darp iddiasını yalanlayan Ateş Ünal Erzen ise , " Çocukların konsantrasyonunu bozan bir anons yapıldı . Tartışma sırasında üzerime doğru gelince korumam kolundan tutarak itti . Karakola giderek ifade verdim , öğretmen şikayetçi olmazsa ben de şikayetçi olmayacağımı söyledim . " dedi .

Olay , Sarıyer Reşitpaşa ' da bulunan Osman Şaçmacı İlköğretim Okulu ' nda meydana geldi . İddialara göre ; çocuğunu SBS için okula getiren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen , anons ve zil nedeniyle öğretmenlerle tartıştı . Başkanın tartıştığını gören korumalar ise , sınavda gözetmenlik yapan bir öğretmeni kolundan tutarak darp etti . Erkan Çapoğlu isimli öğretmen , polis memurlarına da hakaret ve fiziki müdahalede bulunduğu öne sürülen korumalar ve başkan hakkında polis merkezine giderek şikayette bulundu .

Kolundaki darp izlerini gösteren öğretmen Erkan Çapoğlu , başkan ve korumalarının hakaretvari cümleler kurarak görev yapmalarını engellediğini , ardından da korumaların kendisine saldırarak darp ettiğini öne sürdü . Korumaların olayı engellemeye çalışan polis memurlarına da fiziki müdahalede bulunduklarını iddia eden Çapoğlu , polis merkezine giderek Başkan Erzen ve korumaları hakkında şikayette bulunduğunu ifade etti .

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de , darp iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi . Erzen , " Bahçede bekliyorduk , bu sırada çok yüksek sesle bir anons yapıldı . Görevlinin yanın gittim , orada bir trafik polisi de vardı . ' Bu anonslar devam edecek mi? Anonsu kim yapıyor? Çocukların konsantrasyonu bozulacak . ' dedim . Bana ' kim yapıyor sa yapıyor . Ben kamu görevlisiyim , sen kimsin? ' diye karşılık verdi . ' Ben de kamu görevlisiyim , belediye başkanıyım . ' dedim . ' Şimdi de belediye başkanı olduğunu söylersin . ' şeklinde konuşmasına devam etti ve üzerime gelmeye başladı . Bu sırada korumam şahsı koluntan tutarak itti . Polis memuru arkadaş da beni Emirgan Karakolu ' na davet etti . Gidip ifade verdim . Öğretmen şikayetçi olmazsa ben de şikayetçi olmayacağımı söyledim . " diye konuştu .

Bu arada , olayı rapor eden Hasan A . isim polis memuru , tutanakta , " " 09 . 45 sıralarında okul yönetimi tarafından yapılan anons üzerine bir şahıs gelerek görevli öğretmenlerle tartışmaya başladı : Ben şahsı uzaklaştırmaya çalışırken bir koruması ellerimi tutmaya çalıştı . Şahısları uzaklaştırırken korumaları polis olduklarını söyledi . Kimliklerini sorduğumda , kendisinin Bakırköy Belediye Başkanı olduğunu ve o şahsın da koruması olduğunu söyledi . Belediye Başkanı olduğunu söyleyen şahıs da ' sen görürsün ' diyerek korumasına benim sicilimi yazdırdı . Ben kişileri önemsemedim . Sınavın başlama zili çalınca şahıs tekrar gelerek görevli öğretmenlerle tekrar tartışmaya başladı . ' Tekrar zil çalarsa size gösteririm ' diyerek tehditvari konuştu . Şahısları tekrar uzaklaştırmaya çalışırken diğer korumaları da gelmiş , korumasından birisi görevli öğretmeni kolundan tutarak salladı . Şahısları uzaklaştırdım . Öğretmen şikayetçi olunca 155 ' i arayarak bilgi verdim . " ifadelerine yer verdi .

Öte yandan , olay sonrası okula gelen Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci , Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ' in , kendisini ayrıcalıklı bir konumda tutarak görevli öğretmene müdahalede bulunduğunu öne sürdü . Şekerci , olayın gelişimi hakkında şu bilgileri aktardı : " Okul idaresi daha sağlıklı bir şekilde öğrencilerin sınava girebilmeleri için bahçede gürültü yapan velilere hitaben , ses yapmamaları konusunda anonsta bulunmuştur . Bunun üzerine Bakırköy Belediye Başkanı , ' Bu nasıl müdür? , Bu nasıl bir okul? Bu nasıl bir eğitim? ' diyerek adeta kendisini de yetiştirenlerin bir öğretmen olduğunu unutarak hakaret eden cümleler kurmuştur . Sayın Başkanın nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayamıyorum . Kurmuş olduğu cümleler sadece mağdur olan arkadaşımızı değil tüm eğitim camiasını rahatsız etmiştir . "