Sivas merkezde 2011 yılına kadar bütün yollar stabilize olacak

Sivas merkeze bağlı köylerde 2011 yılına kadar stabilize yolu olmayan köyün kalmayacağı ifade edildi.

45 üyesi bulunan Sivas İl Genel Meclisi'nin te

  Sivas merkeze bağlı köylerde 2011 yılına kadar stabilize yolu olmayan köyün kalmayacağı ifade edildi .

45 üyesi bulunan Sivas İl Genel Meclisi ' nin tek kadın üyesi olan Semiha Ekinci , Sivas merkeze bağlı 150 köyün birçoğuna giderek gerçekleştirilen hizmetleri yerinde görüyor . Ekinci , yapılması gereken çalışmaları da tespit ediyor .

Son olarak Asarak Köyü ' nde yol ve menfez yapımı çalışmalarını , Karagömlek Köyü ' nde çalışması tamamlanan köprü menfez işini , Hasbey Köyü ' nde içme suyu ek su deposu talebini yerinde inceleyen Ekinci , bu yıl İl Özel İdaresi programındaki bütün işleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi . Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ' nin 2010 yılı bütçesinin toplam 2 milyon 313 bin lira olduğunu kaydeden Ekinci , " Bütçemizin 1 milyon 713 bini Köydes ' den 8 projeye karşılık 600 bin lirası ise İller Bankası ' ndan . Bu yıl önceliğimiz stabilize yol çalışmaları olacak . Bu kapsamda 112 kilometre stabilize yol yapılacak . 2011 yılına kadar merkeze bağlı stabilize yolu olmayan köy kalmayacak . Ayrıca 25 kilometre de ikinci kat asfalt çalışması gerçekleştirilecek " dedi .

Bu yıl Karagömlek , Hocabey ve Haydarlı köylerinde köprü menfez yapımının tamamlandığını kaydeden Ekinci , köylerde içme suyu sorunu bulunmadığını ancak bazı köylerde yaz mevsiminde suyun yetersiz kaldığını söyledi . Bu nedenle ağustos ayında bazı köylerde su ölçümleri yapılacağını belirten Ekinci , gerekli görülen yerlerin ihalesi yapılarak ilave içme suyu projesini hayata geçireceklerini kaydetti . Ekinci , " İller Bankası ödeneğini vatandaş ve devlet işbirliğiyle 12 köyün kanalizasyon işlerinde kullanacağız . Bunun ihalesi Temmuz ayı içerisinde yapılacak . Ayrıca Kızılcakışla , Akcaeniş , Doğanca ve Demiryazı köylerinin tarımsal sulama ihalesi yapıldı ve işe başlandı " dedi . İl Genel Meclisi Daimi Encümeni ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeni Semiha Ekinci , yapılan ve yapılacak hizmetlerde köy muhtarlarının görüşlerine , önerilerine açık olduğuklarını da sözlerine ekledi .