Kazakistan'da Türk iş adamları yeni bir başarıya daha imza attı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk iş adamlarının inşa ettiği uluslararası üniversitenin açılışı yapıldı.

İşadamları Fettah Tamince ve Aytekin

  Kazakistan ' ın başkenti Astana ' da Türk iş adamlarının inşa ettiği uluslararası üniversitenin açılışı yapıldı .

İşadamları Fettah Tamince ve Aytekin Gültekin ' in sahibi olduğu Sembol inşaat tarafından inşa edilen Uluslararası Nazarbayev Üniversitesi ' nin açılışı bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından yapıldı .

Açılış töreninde konuşan Nazarbayev , bu zamana kadar yapılan hiçbir projeye kendi isminin verilmesini kabul etmediğini , ancak halkın geleceği olan gençlerin iyi bir eğitim alacakları modern teknolojiyle donatılmış bu mekana kendi isminin verilmesinden gurur duyduğunu söyledi . Nazarbayev , üniversitenin dünyadaki en iyi 30 üniversiteden biri olacağına olan güvencini dile getirdi . Kazakistan gençlerinin artık yurt dışındaki gibi kaliteli bir eğitim ve araştırma binasına kavuştuğunu , bundan gurur ve sevinç duyduklarını aktardı . Nazarbayev , söz konusu üniversitenin uluslararası kanunlara göre yönetilecek demokratik ve istikrarlı bir eğitim kurumu olacağının altını çizdi .

Açılışlarda gelenek haline gelen kurdele kesme yerine Nazarbayev , üniversite girişinde bulunan monitör ile açılışı gerçekleştirdi . Kazak lider daha sonra üniversite içerisinde kurulan 72 projenin maketini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı . Cumhurbaşkanı Nazarbayev ardından üniversitede görev yapacak akademisyenlerle bir araya geldi . Burada Nazarbayev ' e üniversitenin fahri doktora unvanı verildi .

İlk yıl 500 ' ü burslu toplam 750 öğrencinin hazırlık okuyacağı üniversitede 6 fakülte ve 3 araştırma merkezi bulunuyor . Nazarbayev üniversitesi ; University College London , Duke Ünüversitesi , Pennysylvania Ünüversitesi , iCarnegie Ünüversitesi ile işbirliği yapacak . Üniversiteye 2012 yılından başlayarak master ve doktora öğrencileri alınacak . Üniversite toplam 80 hektar üzerine inşa edildi .