'Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları' Kursu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) işbirliğinde düzenlenen 'Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşletmelerine Yönelik Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları' sertifika kursu sona erdi

'Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları' Kursu
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) işbirliğinde düzenlenen 'Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşletmelerine Yönelik Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları' sertifika kursu sona erdi.
'Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşletmelerine Yönelik Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları'nın son eğitim toplantısında Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Başkanı Dr. Can Demir, Afyon Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriyya Erdurmuş ile AKÜ Öğretim Görevlisi Zeynep Kotan sunum yaptı.
Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Başkanı Dr. Can Demir kırmızı ete ya da kırmızı et ürününe bir mikrop bulaştığında yaklaşık bin kişinin etkileneceğini belirterek, "0-7 yaş arasındaki çocukların böbreklerinin zarar göreceğini söylediğiniz zaman, hem size hak vermeye başlıyorlar hem de hijyen kurallarını uyguluyorlar. Siz ekipmanı sağlayıp gerekli altyapıyı sağlamazsanız hijyen konusunda eksiklik kalıyor. Altyapıyı sağlamak yönetimin görevi. Altyapı yoksa eğitim verseniz de işe yaramaz" dedi.
Afyon Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriyya Erdurmuş ise tarımsal denetimler ile ilgili düzenlemeler ile ilgili bilgiler verdi. Erdurmuş, "Yeni düzenleme ile et sağlığını tehdit eden durumlar hakkındaki cezalar artacak. Daha önce bazı işletmelerde 'cezamı öderim, işime bakarım' şeklinde bir anlayış vardı. Cezaların artması ile birlikte bu anlayışın önüne geçilecek" diye konuştu.