Kılıçdaroğlu: Terör konusunda mantığı öne alan politikalar oluşturulmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı'nın, ...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı'nın, artan terör olayları nedeniyle muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmeler çerçevesinde gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Çıkışta bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi. CHP lideri, terör konusunda akıl ve mantığı öne alan politikalar oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Abdullah Gül'ün kendisine son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili bazı bilgiler vererek önerilerde bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Buna karşın ben de Sayın Cumhurbaşkanı'na, izlenen politikalar nedeniyle endişelerimi ifade ettim. İstihbarat konusundaki endişelerle beraber, izlenen ekonomik politikanın teröre zemin hazırladığını, bu konuyla ilgili endişelerimi izah ettim." diye konuştu. Halkalı'daki saldırıyla ilgili sorulara karşılık, "Terör konusunda aklı ve mantığı öne alan politikalar oluşturulmalı." önerisinde bulunan CHP lideri, günlük politikalarla terörün önlenemeyeceğini savundu. Askerî önlemler yanında ekonomik, psikolojik, sosyal ve kültürel önlemlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi. "Eğer biz bütün önlemleri eşzamanlı olarak alır ve başlatırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz." görüşünü dile getirdi.
TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLMALIYIZ
Bir basın mensubunun, "CHP olarak son yaşanan olaylarla ilgili bir yol haritanız var mı?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Çözüm aşamasında çeşitli düşüncelerimiz var. Özellikle istihbarat konusundaki bazı eksikliklerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak endişelerimizi yine Sayın Cumhurbaşkanımız'a aktardık. Çok parçalı bir istihbaratın tek bir elde toplanmasına yönelik hükümetin bir çaba harcadığını, bununla ilgili bir müsteşarlık kurduğunu ama öyle anlaşılıyor ki beklenen sonucu doğurmayacağını ifade ettim."
CHP lideri ardından İlhan Selçuk'un vefatı nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi'ne gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra Halkalı'da askeri konvoya yapılan bombalı saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Hastaneden çıkışta açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı birlik olmak zorundayız. Teröre karşı tek yürek olmak zorundayız. Terör nereden gelirse ve kimden gelirse gelsin tepkimizi ortak seslendirmek ve dile getirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Zaman