Obezite Ve Fil Ayağı Hastalığı Nedeniyle 200 Kiloya Ulaştı

Zonguldak'ta, obezite sorunu yaşayan Müzeyyen Özat, fil ayağı hastalığına yakalanması sonucu 200 kiloya ulaştı

  Zonguldak ' ta , obezite sorunu yaşayan Müzeyyen Özat , fil ayağı hastalığına yakalanması sonucu 200 kiloya ulaştı . Hareket edemeyen Özat , sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımıyla güçlükle yataktan alınarak ambulansa taşındı .
Zonguldak ' ın Çaycuma ilçesi Coburlar köyünde oturan 43 yaşındaki Müzeyyen Özat , 20 yıldır aşırı kiloları ile uğraşıyordu . Obezite sorunu nedeniyle zamanla köyüne mahkum olan Özat , 5 yıl önce fil ayağı diye bilinen ve sivrisineklerle bulaşan bir hastalığa yakalandı . Ayakları sürekli şişen Özat , son altı aydır yürüyememeye başladı . Ayaklarının ağırlığı ile kilosu 200 kiloyu bulan Müzeyyen Özat bir ay önce Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ' ne götürüldü .
Hastaneye Raif Özat ile birlikte kendisinin götürdüğünü belirten enişte Fahrettin Turhan , şöyle konuştu : " Hastamıza göz ucuyla baktılar . Birkaç soru sordular . ' Geç kalınmış ' dediler . Hiç ilgilenmediler . Hatta hastamız , normal araçla taşınamadığı için ambulans istedik . Ambulans için para bile istediler . Hastanenin önünde bıraktılar bizi . Belediye ile görüşüp belediyenin ambulansı ile geri dönebildik . "
Yengesi Müzeyyen Özat ' ın ağırlığının 200 kiloya yaklaştığını anlatan Raif Özat ise , Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürlüğü ile irtibat kurdu . Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ' ın talimatı ile 112 Şube Müdürü Barış Fidan ve 112 ambulansı köye giderek Özat ' ın durumunu yerinde inceledi . 5 sağlık görevlisi ve yakınlarının da yardımıyla güçlükle vakumlu sedyeye yatırılan Müzeyyen Özat , evin dar kapılarından yine güçlükle çıkarılarak ambulansa taşındı .
112 ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi ' ne kaldırılan Özat , buradan tedavisi için Düzce Üniversitesi Endoktrinoloji Anabilim Dalı ' na sevk edildi .