Vali, sağlık ocağı sözü aldıktan sonra açılış kurdelesini kesti

Kocaeli'nin yeni Valisi Ercan Topaca, Toyota Dumankaya'nın Gebze Plazası'nın kurdele kesiminde sağlık ocağı yapımı sözünü aldıktan sonra açılışı yaptı

Kocaeli'nin yeni Valisi Ercan Topaca, Toyota Dumankaya'nın Gebze Plazası'nın kurdele kesiminde sağlık ocağı yapımı sözünü aldıktan sonra açılışı yaptı.

Toyota Dumankaya Gebze Plaza açılışından önce bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Topaca, "Günümüzün en büyük problemi istihdamdır. Bu yatırımla beraber önemli ölçüde kişinin istihdam edileceğini biliyorum. Ayrıca devletin gelir kapısı olan vergi hususunda da bölgemize önemli katkı sağlayacak. Yatırımı yapan firma temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kurdele kesim töreninden önce "Makas kesmiyor, yeni bir yatırım sözü daha alırsak belki keser. Sayın Halit bey, buna ilaveten bir de okul yaparsanız makas kasebilir" diye konuşan Vali Topaca, Dumankaya Grubu Yönetim Kurulu Başanı Halit Dumankaya'dan Gebze'ye bir sağlık ocağı yapma sözünü aldıktan sonra "Haydi hayırlı olsun" diyerek kurdeleyi kesti.

Dumankaya Grubu'nun inşaat alanında Türkiye'de ilk 3'e girdiğini hatırlatan Başkan Halit Dumankaya, "Bu başarımızı otomotiv sektöründe de devam ettirelim istedik. Bu nedenle sanayi yatırımlarının yoğun olduğu Gebze'ye yatırım yapma kararı aldık. Şu anda açılışını yaptığımız plaza Türkiye genelinde en büyük ve en kullanışlılardan biridir. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

Toyota Dumankaya Gebze Plaza'da ilk etapta 150 kişinin çalışacağını belirten Halit Dumankaya, bu rakamın önümüzdeki dönemde daha da artacağını, araç satış hedeflerinin de kısa vadede 700, uzun vadede ise 2 bin adet olduğunu ifade etti.

Açılışta bir konuşma yapan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Düzey Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Bozkurt ise Toyota'nın Türkiye'de yüzde 6,7'lik bir pazar payına sahip olduğunu belirtip, hedeflerinin 5 yıl içerisinde yılda 50 bin otomobil satarak yüzde 10'luk pazar payına ulaşmak ve ilk 3 marka arasına girmek olduğunu söyledi. Bodzkurt; "10 yıl sonraki hedefimiz ise tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok otomobil satan marka olmak Geçtiğimiz yıl ekonomik krize rağmen 35 bin otomobil satışı gerçekleştirdik. Bu yıl hedeflerinin en az 31 bin 500 olarak belirledik. Şu anda 6 aylık rakamlara bakıldığında hedefi rahat tutturacağımıza inanıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 60 plaza bayimiz mevcut. Önümüzdeki 5 yıl içinde en az 13 yeni plazanın hizmete sokmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Açılışın ardından katılımcılara araçlar hakkında geniş bilgi verildi.