Adell'e, yılın sosyal sorumluluk projesi ödülü verildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD), bu sene 17.'sini düzenlediği yılın en başarılı kurum

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD), bu sene 17.'sini düzenlediği yılın en başarılı kurum ve kuruluşlarının ödüllendirildiği Vefa Günü'nde, Adell Armatör A.Ş. Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi dalında Türkiye birincisi ödülüne layık görüldü.

Türkiye'de Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü GESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Çalışkan'ın elinden alan Adell Armatür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, dernek yönetimine kendilerine verdikleri ödülden dolayı teşekkür etti.

Türk müteşebbis ruhunun önemine değinen Topçu, "Kardeşimin hobi olarak başlattığı musluk koleksiyonu işini daha sonra kurum olarak üstlendik. Sadece musluk değil, tarihimizde kullanılan su ile ilgili tüm ürünlerin koleksiyonunu yapmaya başladık. Ecdadımızın suya verdiği önemden dolayı epey bir sanat eserine ulaşabildik. Daha sonra bu eserleri koleksiyon haline getirdik. Bu sene de müzelerde sergilenmeye başladık. Bunca sene verdiğimiz emeğin boşa gitmediğini görmek çok önemli. Bu anlamda GESİAD tarafından ödüle layık görülmemiz bizi onurlandırdı." dedi.

Bundan sonra da eserlerin daha da zenginleşmesi için çalışmalarının devem edeceğini ifade eden Topçu, "Önümüzdeki dönem su ile ilgili çok farklı projelerimiz olacak. Örneğin eski çeşmelerimizin aslına uygun olarak tamir işlerini yapmak istiyoruz. Koleksiyonumuzu daha da zenginleştirerek Türklerin zengin su medeniyetini dünyaya tanıtmaya devem edeceğiz" dedi.