İsrail'i eleştiren Başbakan'ın gazetelere yansıması

Yurtta yayınlanan gazetelerin bugünkü manşetlerinde ağırlık olarak Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı sert konuşma yer aldı. Başbakan Erdoğan konuşmasında katil İsrail'i en ağır dille eleştirdi.

İsrail'i eleştiren Başbakan'ın gazetelere yansıması
  AKŞAM

KURTULUN BUNLARDAN

Başbakan Akdeniz ' de dehşeti lanetledi , İsrail yö ; netimine ateş pü ; skü ; rdü ; . Uluslar arası topluma ' Saldırı cezasız kalmamalı ' dedi İsrail halkına da ' Saldırgan politikacılardan kurtulun ' ç ; ağrısı yaptı .

BİRGÜ ; N

SADECE HAMASET

Başbakan Erdoğan , İsrail terö ; rü ; yle ilgili hamasi sö ; ylemlerin ö ; tesine geç ; emedi . Heron anlaşmaları ise sü ; rü ; yor .

BUGÜ ; N

ANKARA ALARMDA

Yurda dö ; ner dö ; nmez İsrail kriziyle ilgili art arda toplantılar yapan Başbakan , Bazı bakan , asker ve istihbarat yetkilileriyle bir araya geldi . Parti gurubunda sert konuştu . Kuvvet komutanlarının da katılacağı zirve istedi .

CUMHURİYET

ABD KALKAN OLDU

Vahşeti kınayacağına Gazze ' ye yardımların İsrail ü ; zerinden yapılmasını istedi .

DÜ ; NYA

BES FONLARI YEDİ YILDA 35 KAT ARTTI

Bireysel emeklilik sistemi 7 yıl ö ; nce hayatımıza girdi . Bu 7 yılda katılımcı sayısı 7 ' ye katlanarak 2 . 2 milyon kişiye dayandı .

GÜ ; NEŞ

BEDELİNİ Ö ; DEYECEKLER

Erdoğan : İsrail ' in saldırganlığı şü ; phesiz ki bir yerlerden aldığı gü ; ç ; ten kaynaklanıyor . Ancak bu defa yaptığı alç ; aklık yanına kar kalmayacak .

HABERTÜ ; RK

&ldquo ; DÜ ; ŞMANLIĞIMIZ ŞİDDETLİDİR&rdquo ;

Erdoğan , dü ; nyaya seslendi : Kuru lanet yetmez , İsrail cezalandırılmalıdır .

HÜ ; RRİYET

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Erdoğan , &ldquo ; Zorbalık , haydutluk , korsanlık bile iltifat olur&rdquo ; dediği İsrail ' i , &ldquo ; Dostluğumuz ne kadar kıymetliyse dü ; şmanlığımız da o kadar şiddetlidir&rdquo ; sö ; zleriyle uyardı .


MİLLİ GAZETE

HÜ ; KÜ ; MET VE ORDU GÖ ; REV BAŞINA

Dü ; nyanın en bü ; yü ; k organize terö ; r gü ; cü ; İsrail ' in elinde rehin tutulan şehitlerimizi , yaralılarımızı , tutuklularımızı ve gemilerimizi derhal katillerin elinden geri alın . Olay kınama ve maç ; iptalleriyle geç ; iştirilemeyecek kadar ciddidir! Devletin ve milletin onuru , katil sü ; rü ; sü ; İsrail ' e teslim edilemez .

MİLLİYET

BEDELİ AĞIR OLUR

Erdoğan , İsrail ' e &ldquo ; Sabrımızı test etmeyin . Tü ; rkiye ' nin dostluğu ne kadar kıymetliyse , dü ; şmanlığı da o kadar şiddetlidir&rdquo ; diye yü ; klendi .

POSTA

' SABRIMIZI TEST ETME '

Başbakan Erdoğan , Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere saldırı dü ; zenleyen ve 9 kişiyi ö ; ldü ; ren İsrail ' i ç ; ok sert bir konuşmayla uyardı : &ldquo ; Kimse Tü ; rkiye ile aşık atmaya , sabrımızı test etmeye kalkmamalı . Tü ; rkiye ' nin dostluğu ne kadar kıymetliyse , dü ; şmanlığı da o kadar şiddetlidir . İsrail mutlaka cezalandırılmalı . Bu işin peşini bırakmayız&rdquo ;


RADİKAL

BİR SAVAŞ İLAN ETMEDİ

Başbakan : Tü ; rkiye ' nin dostluğu ne kadar kıymetliyse , dü ; şmanlığı da ö ; yle şiddetlidir . Yalandan bıktık , İsrail halkı duruma el koysun . Haydutların bile ahlakı vardır . İsrail mutlaka cezalandırılmalı .

REFERANS


KİMSE TÜ ; RKİYE ' NİN SABRINI TEST ETMESİN

BM Gü ; venlik Konseyi , Tü ; rkiye ' nin bastırmasıyla İsrail ' e yö ; nelik en sert aç ; ıklamayı yaparak kınama kararı verdi . Başbakan Erdoğan da İsrail ' i sert bir dille uyararak , &ldquo ; Kimse Tü ; rkiye ' nin sabrını test etmeye kalkmamalı . Bedeli ağır olur&rdquo ; dedi .

SABAH

' SABRIMIZI TEST ETMEYİN '

İsrail yö ; netimine &ldquo ; Eli kanlı , ç ; ıbanbaşı&rdquo ; diyen Erdoğan yaka silkti : Yalanlarınızdan bıktık&hellip ;

SÖ ; ZCÜ ;

İSRAİL ' İN YAPTIĞI YİNE YANINA KAR KALACAK

İsrail ' in saldırısından sonra gö ; zler , &ldquo ; One Minute&rdquo ; kabadayısı Erdoğan ' a ç ; evirildi&hellip ; Ancak o bol bol konuştu . Elle tutulur bir yaptırım aç ; ıklamadı .

STAR

Ö ; FKEMİZDEN KORK

Başbakan Erdoğan , TBMM ' den dü ; nyaya seslendi : Tü ; rkiye ' nin dostluğu ne kadar kıymetliyse dü ; şmanlığı da o kadar şiddetlidir . İsrail ' i uluslar arası komisyon soruşturmalı .

TAKVİM

KOMUTANLARI TOPLUYOR

Başbakan Erdoğan , İskenderun ' da 6 denizcinin şehit edilmesiyle Akdeniz ' deki İsrail saldırısını ordunun zirvesiyle masaya yatıracak .

TARAF


VE İSRAİL ' İN BİLEĞİ BÜ ; KÜ ; LDÜ ;

Tü ; rkiye ' nin sert ç ; ıkışı ve uluslar arası topluluğu harekete geç ; irmesi ilk sonucunu verdi . İsrail Bakanlar Kurulu , alıkoyduğu 680 gö ; nü ; llü ; yü ; serbest bırakma kararı aldı .

TERCÜ ; MAN

MOSSAD SORGUSU

Aşdod ' daki Ber Şeva cezaevine konulan ç ; oğunluğu Tü ; rkler ' den oluşan 610 kişiden 360 ' ı tutuklandı . Gö ; zaltı sü ; resi uzatılan diğer siviller ise tek tek sorgulanıyor .

TÜ ; RKİYE

BEDELİ AĞIR OLACAK

Erdoğan : İsrail ' in bu pervasız saldırısı mutlaka cezalandırılmalı

VAKİT

KATİLE UYARI

Yardım gemisine saldırının ardından Gü ; ney Amerika gezisini yarıda keserek yurda dö ; nen Başbakan Erdoğan , terö ; r devleti İsrail ' e sert ç ; ıktı : &ldquo ; Ö ; lü ; ve yaralıları derhal teslim et , yoksa sıkıntı derinleşir&hellip ; Hiç ; bir ü ; lke ve hiç ; bir kimse bu cinayete seyirci kalamaz . İsrail ' e sessiz kalan , gö ; rmezden gelen , suç ; ortağıdır . Yetti artık&hellip ; &rdquo ;

VATAN


&ldquo ; KİMSE SABRIMIZI TEST ETMESİN&rdquo ;

Erdoğan 25 ü ; lkede naklen yayınlanan grup konuşmasında İsrail ' i uyardı : &ldquo ; Bizi başkalarına benzetmeye kalkmayın , bedeli ağır olur&hellip ; &rdquo ;

YENİ ASYA

LANETLEMEK YETMEZ

Gazze ' ye insani yardım gö ; tü ; ren gemiyi basıp sivilleri katleden ve yü ; zlerce kişiyi hü ; creye tıkan İsrail , dü ; nya genelinde artarak devam eden tepkileri umursamadan bildiğini okumaya devam ediyor


YENİ ŞAFAK


REHİNEYİZ

Ö ; zgü ; rlü ; k Konvoyu ' yla Gazze ' ye yol alırken Tel Aviv korsanlarının saldırısına uğrayan 368 barış gö ; nü ; llü ; sü ; , tutuklanarak İsrail ' in Guantanamosu olarak bilinen Negev ' deki Berşeva Cezaevi ' ne konuldu .

ZAMAN


BAŞBAKAN ' DAN İSRAİL ' E SON UYARILAR

Başbakan Erdoğan , BM Gü ; venlik Konseyi ' nin ç ; izdiği yol haritası kapsamında , İsrail ' den , el koyduğu gemileri geri gö ; ndermesini ve tutukluları derhal serbest bırakmasını istedi . Tü ; rkiye ' nin BM , NATO , AB , İKT ve Arap Birliği nezdinde uluslar arası hukukun bü ; tü ; n gereklerini yerine getirdiğini belirten Erdoğan , alınan kınama kararının ardında durulması gerektiğini vurguladı . Bundan sonraki sü ; reci ise İsrail ' in tavrının belirleyeceğine dikkat ç ; ekti : &ldquo ; Sabrımızı test etmeye kalkmayın . Tü ; rkiye ' nin dostluğu ne kadar kıymetliyse dü ; şmanlığı da o kadar şiddetlidir&rdquo ;


İŞTE TÜ ; M GAZETELERİN BİRİNCİ SAYFALARI