Tesk Eğitim Koleji Açıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Avustralya Mesleki Eğitim Kurumu TechnicalFurther Education (TAFESW) işbirliğiyle TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Avustralya Mesleki Eğitim Kurumu TechnicalFurther Education (TAFESW) işbirliğiyle TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
TESK Hotel'de gerçekleşen açılış töreninde konuşan TESK Genel Başkan Bendevi Palandöken, Türkiye'de genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 20'in üzerinde olduğunu ve bu sorunu çözmek için vasıflı eleman ihtiyacını karşılayacak ve yeni esnaf modelinin gelişmesine katkı sağlayacak bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Her zaman mesleki eğitime sahip çıktıklarını ifade eden Palandöken, işverenlerin hem mesleki hem de genel anlamda iyi yetişmiş, yabancı dil bilen bilgi-işlem teknolojilerini çok iyi kullanan çalışanları talep ettiğini kaydederek, "Yeni eğitim hamlemizle, işletmeleri nitelikli işgücü yetiştirerek destekleyeceğiz. Lise mezunu gençleri bilgi çağının gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatarak eğitimli ve vasıflı bir eleman olarak yetiştireceğiz. Günümüzde iş hayatı giderek acımasız hale gelmektedir.
Bu hayatın içindeki işletmelerin değişim ve dönüşüm sürecini sancısız olarak atlatabilmeleri için, güncel teknolojik gelişmeleri takip etmesi, yurt içinde ve dışında yeni pazarlara açılması, üretim ve hizmet süreçlerini modernize etmesi gerekmektedir. İş hayatında ayakta kaymaları için rekabet edebilme gücünü kazanmak zorundadırlar. Rekabet gücünü kazanmanın olmazsa olmaz koşulu ise nitelikli eleman çalıştırmaktır" dedi.
Bunun için hizmete açılacak TESK Eğitim Koleji ile iş hayatının istediği nitelikleri taşıyan işgücü yetiştirileceğini ve aynı zamanda mesleki eğitime ilgiyi arttıracağını belirten Palandöken, "Türkiye'nin sorunu işsizlik değil, mesleksizliktir. Mesleki eğitime ilgi ve talebin artması, işsizliğin en önemli çözüm yoludur. TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları'nda eğitim görerek tüm dünyada geçerliliği olan TAFE Sertifikası'na sahip olacak gençlerimiz, ister ülke içinde ister yurtdışında
kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Bu da mesleki eğitime ilgi ve talebi arttıracak bir itici güç olacaktır" dedi.
Kurumda, 1 yıl İngilizce hazırlık, 1 yıl teorik ve pratik mesleki eğitim olmak üzere 2 yıl eğitim verileceğini kaydeden Palandöken, "Eğitim alan gençlerin 2 yıllık eğitim üzerine 1 yıllık bir eğitim daha alarak ön lisans, ön lisans üzerine de 1-2 yıl eğitim alarak lisans diplomalarına sahip olabileceklerini ifade etti. Palandöken, Eylül ayında eğitime başlayacak TESK Eğitim Koleji'ne hükümetten tam destek beklediklerini söyledi.
TESK Eğitim Koleji ile ilgili bilgi veren TAFE Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Güney ise, TAFE'in bütün dünyada tanınan önemli bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti. İngilizce bilmeden herhangi bir alanda başarılı olunamayacağını ve kurumdaki eğitmenlerin Avustralya'da eğitim gören kişiler olacağını kaydeden Güney, "Kurumda öğrencilere eğitim verilmesinin yanı sıra TESK üyelerinin de faydalanabileceği özel İngilizce programları olacak. TAFE Türkiye'de bilişim, işletme, yönetim, turizm ve tüketim
teknolojileri dahil 5 ayrı ana dalda eğitim verecek. Eğitim sonrasında öğrencilere verilecek sertifika ile çok rahat iş bulunabilecek. Gençlerin özel üniversite ücretlerinden daha az bir ücretle eğitim görebilecektir" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı açılış töreni sonrası TESK Hotel'in yanında inşa edilen ''TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi'' hizmete açıldı.