Kart: 'İktidar emekli aidatlarına göz koydu'

Emekliler CHP'nin gündeminde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra bu kez CHP'li Atilla Kart kameraların karşısına geçti ve emeklilerin maaşlarından kesilen dernek aidatlarını gündeme getirdi. Kesintinin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılmasına tepki gösterdi, 'Usulsüz kesintilere ses çıkarılmıyor' dedi.

Emekliler CHP'nin gündeminde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra bu kez CHP'li Atilla Kart kameraların karşısına geçti ve emeklilerin maaşlarından kesilen dernek aidatlarını gündeme getirdi. Kesintinin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılmasına tepki gösterdi, "Usulsüz kesintilere ses çıkarılmıyor" dedi. Kart, "Eğer seçimlerde emekliler AKP'ye oy verirse iki elimiz yakanızda. Emeklinin uyanması lazım" diye konuştu.

Önce grupta Kemal Kılıçdaroğlu konuştu, sayıları 10 milyonu bulan  emeklilerle ilgili. Hem emeklilerin durumunu anlattı hem de iktidar olmaları durumunda yapacaklarını.

Kılıçdaroğlu'ndan sonra bu kez yine CHP'den emeklilerle ilgili bir başka açıklama geldi; Konya Milletvekili Atilla Kart'tan:

"Siyasi iktidar, emekli aidatlarına göz koymuştur."

Atilla Kart, emekli dernekleri için emekli maaşlarından yapılan kesintiye, bu kesintinin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden gerçekleştirilmesine tepki gösterdi. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı hem de dernekleri denetlemekle görevli İçişleri Bakanlığı'nı hedef aldı.

Kart, "Belli ki iki bakanlık usülsüzlüğü kabul ediyor. Gayri ciddi sorumsuz keyfi duyarsız bir yönetim anlayışını görüyoruz" diye konuştu.

Atilla Kart, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'e de seslendi, "Yasadışı uygulamaya neden göz yumuyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Bir başka soruda da Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin emekli derneklerinden pay aldığı iddiasını gündeme getirdi, "Soygun araştırılsın" dedi.

Kart, "SGK üyelerinin pay aldığı derneğe destek verdiği iddialarını neden araştırmıyorsun. Bir kere daha uyarıyoruz. Yasal dayanağı olmadığını kabul etmene rağmen bu soyguna göz yumuyorsun. Geçim zorluğu olan emeklilerden kesileni araştırmayacak mısın?" diye sordu.


CNN Türk