Temel İtfaiyecilik Kursuna Katılanlara Sertifkaları Verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Temel İtfaiyecilik Kursu'na katılan personele sertifika verildi.

  İtfaiye Müdürlüğü ' nde boş kadroların doldurulduğunu söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık , Devlet Demir Yolları ' ndan ( DDY ) Hazine ' ye devredilen arazi ile Elmatepe ' deki kamyon garajında , araçların da kapalı mekanlarda tutulabileceği iki itfaiye binası yapılacağını söyledi . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' nce düzenlenen Temel İtfaiyecilik Kursu ' na katılan Ereğli Belediyesi İtfaiye personeline sertifika verdi . İtfaiye faaliyetlerine yeni anlayış getirme çalışmalarının sürdüğünü , itfaiyenin bölgenin en güçlü donanımına sahip olduğunu belirten Posbıyık , " İtfaiye bünyesindeki boş kadroları doldurduk . Devlet Demir Yolları ' ndan Hazine ' ye devredilen arazi ile Elmatepe Mahallesi ' ndeki kamyon garajında , araçların da kapalı mekânlarda tutulabileceği iki itfaiye binası yapacağız " dedi .
Proje ve ödenek çalışmalarının tamamlandığını binaların yapımı için bürokratik işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Posbıyık , " Ereğli Belediyesi , bölgenin en güçlü itfaiye ekibine sahip . Sadece ilçeye değil , çevre belde ve köylere de destek veriyoruz . Ekibimiz , bugüne kadar yaptığı çalışmalarda cesaretini , fedakarlığını ve çalışkanlığını ispat etmiştir " diye konuştu .
Posbıyık , konuşmasının ardından eğitim gören 5 itfaiye personeline sertifikalarını verdi . Ardından , itfaiye ekipleri , gösteri amaçlı sabah sporu ve sembolik olarak elektrik direğinden halatla inme eğitimi yaptı .