Öğrencilerden Elektrikli Haşhaş Dövme Makinesi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, elektrik enerjisiyle çalışan haşhaş dövme makinesi yaptı.

Öğrencilerden Elektrikli Haşhaş Dövme Makinesi
  Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi elektrik-elektronik bölümü son sınıf öğrencileri , elektrik enerjisiyle çalışan haşhaş dövme makinesiyle Konya ' da düzenlenen proje yarışmasında üçüncü oldu . Okulun makine atölyesi bölüm şefi öğretmen İsmet Çekmez , öğrencilerinin geliştirdiği haşhaş dövme makinesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen proje yarışmasında Konya ' da üçüncülük elde ettiğini belirterek , " Bu makinenin seri üretimine geçmek konusunda henüz bir karara varmadık ama destek olunması halinde her türlü yardımı yapmaya hazırız " dedi .
Makineyi yapanlardan Hüseyin Aytemir ise , insanların haşhaş döverken oldukça yorulduklarını , bu makine sayesinde bu yorgunluktan kurtulacaklarını dile getirerek , " Atölye günlerimizde yaptığımız faaliyetler sonucu yaklaşık 1 ay gibi bir zamanımızı aldı bu proje . Eksantrik , havan , dibek , motor ve kayış var . Kasnaklar yardımıyla motor gücünü dairesel hareket , doğrusal harekete aktardık . Bu çalışma ortaya çıktı " şeklinde konuştu .