İMKB Başkanı: Halka arzlarda yerli yatırımcıya tahsisatları arttırmalıyız (Özel)

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, halka arzlarda yerli yatırımcıya olan tahsisatları arttırmakta yarar gördüğünü belirtt

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, halka arzlarda yerli yatırımcıya olan tahsisatları arttırmakta yarar gördüğünü belirtti. Yerli yatırımcının unutulmaması gerektiğini kaydeden Erkan, halkın sermaye piyasasına temayülünün arttırılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Konuyu Cihan'a değerlendiren Hüseyin Erkan, halka arz halkasına son eklenen şirketlerden Türkiye Gazetesi'ni örnek göstererek, "Halka açılmada önemli bir başarı elde etti. Bin 400 yatırımcıya satış yaptılar. Tamamı yerli yatırımcılar, memnunuz." ifadesini kullandı. Bundan sonra yapılacak halka arzlarda yerli yatırımcıya olan tahsisatların arttırılmasında yarar gördüğünün altını çizen Erkan, "Kurumsal yatırımcıya satmak aracı kurumların kolayına geliyor. Daha büyük çapta alımlar ve daha az satışlar söz konusu. Bu belki daha kolay fakat yerliyi unutmamak gerek. Biz yabancı yatırımcıdan gereken ilgiyi alıyoruz. Türkiye'ye olan güvenleri devam ediyor. Hatta yabancı yatırımcı yerli yatırımcıdan daha fazla tanıyor. Türkiye'ye yurt dışından bakış pozitif." dedi.

Halka açılmalarda yazın görülecek dinginliğin eylül ayında aşılacağını düşünen İMKB Başkanı Erkan, sene sonuna kadar halka arzların 30'a dayanacağını umduğunu söyledi. Hüseyin Erkan, "Yılın ikinci altı ayı için önemli oranda başvurular söz konusu. 30 ila 40'a yakın başvuru var. Bize gelmedi, önümüzdeki hafta gelecektir. Umuyorum bu ay sonuna kadar 11 ya da 12'yi bulacak." açıklamasını yaptı.

Hüseyin Erkan, Halka Arz Seferberliği'nin ulusal farkındalığı arttırmada büyük faydası olduğuna işaret ederken "Uygulamamıza Anadolu'da çok ciddi bir alaka var. Sanayi ve ticaret odalarının ilgisi fazla. Şirketlere gidiyor, akıllarındaki şüpheleri kaldırmaya çalışıyoruz. Şirketlerle iyi bir diyalog başlattık. Ses de getiriyor. Yani süreç başarılı bir şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Irak'ta yapılanan borsaya Avrasya Federasyonu olduktan sonra önemli katkılar sunduklarını belirten Erkan, Suriye yani Şam borsasının açılması adına iktidarla görüşmeler yaptıklarının altını çizdi. "Bağlarımız devam ediyor. Onlar da Avrasya Federasyonu'na başvuracaklar." diye konuştu.