Akademisyen ile sanayici Proje Pazarı'nda buluştu

Konya Teknokent ile KTO, KSO, KTB, KOSGEB ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle 2 yılda bir gerçekleştirilen "ARGEPP 201

  Konya Teknokent ile KTO , KSO , KTB , KOSGEB ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK ' ın desteğiyle 2 yılda bir gerçekleştirilen " ARGEPP 2010 Proje Pazarı " bu yıl tarım ve gıda teknolojileri alanında 75 ayrı projenin katılımıyla açıldı . Akademisyenlerle sanayicileri bir araya getirerek proje işbirlikleri kurulabilmesi amacıyla oluşturulan pazara bu yılki katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti .

Açılışa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Şefik Bilir , Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli , Konya Ticaret Odası Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu , Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof . Dr . Fatih Botsalı , Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ayhan Öztürk , öğretim üyeleri ile sanayici ve işadamları katıldı .

PROJELER KONYA ' YI GELİŞTİRECEK

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof . Dr . Fatih Botsalı , Proje Pazarı ' nın Türkiye ' nin tarım başkenti olan Konya ' da Tarım ve Gıda Teknolojileri alanında önemli bir eksikliği dolduracağını söyledi .

Prof . Dr . Botsalı , " Proje Pazarı , kamu-üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında etkileşim ve iletişimi güçlendirecek , bölgenin gelişimini sağlayacak projeler ve girişimler için fırsat oluşturacaktır . Proje Pazarı ' nda öğretim üyeleri ve sanayiciler hassas tarım teknolojileri , tarımsal mekanizasyon ve tarım makineleri , gıda teknolojileri ve gıda işleme makineleri , bitkisel üretim , organik tarım , tohumculuk , kanatlı hayvan yetiştiriciliği , büyükbaş hayvan yetiştiriciliği , kesim ve et ürünleri , yumurta üretimi , gen teknolojisi , gübre teknolojisi , sulama teknolojisi ve haşerat kontrolü konularındaki 75 ayrı projeyi tartışma ve değerlendirme imkânı bulacak . " dedi .

" TEKNOKENT BAŞARI ÖYKÜSÜ "

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Şefik Bilir ise Proje Pazarı ' na gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek , " Birçok branştan bilim adamı ve sanayici burada bir araya geldi . Bu tür etkinlikler üniversitemizin bilimsel araştırma dinamizmini büyük oranda artıyor . " diye konuştu .

Konya Teknokenti ' nin başlı başına bir başarı öyküsü olduğunu vurgulayan Prof . Dr . Bilir , " Teknoket kurulalı 5 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attı . Bu başarıda üniversitemizin Teknokent ' i kurarken aldığı stratejik kararlar da etkili oldu . Örneğin Teknokent ' i sanayicimizle birlikte kurduk . Mevcut binalarımızdan birini Teknokent ' e vererek çalışmaları hızlandırdık . Öğretim üyelerimizin Teknokent ' te çalışması için esnek bir yönetim anlayışı getirdik . Bu çalışmalarımız birçok üniversiteye örnek oldu . " dedi .

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi . Pazar ' da Ziraat Fakültesi , Tarımsal Mekanizasyon ve Gıda İşleme Makineleri , Bitki Yetiştiriciliği ve Tohumculuk ile Zootekni oturumları gerçekleştirildi .