Şanlıurfa'da kültür araştırması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından programlanan Türkiye Genelinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın araştırılması,

  Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından programlanan Türkiye Genelinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın araştırılması , derlenmesi , tespiti ve değerlendirilmesi , Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanteri ' nin ve ' Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Envanteri ' nin çıkarılması amacıyla yapılan çalışmalar başladı .

Etkinlikler çerçevesinde saat 20 : 30 ' da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesinde , ' Gökkuşağı ' adlı solo konser programı gerçekleştirildi . Konserde , Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu mensubu 7 sanatçı Urfa ve bölge türkülerinden oluşan birer mini konser verdi .

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız , THM korosu ses ve saz sanatçılarına ayrı ayrı teşekkür etti . Konserin bir başlangıç olduğunu ve Somut Olmayan Kültürel Mirası Değerlendirme Etkinlikleri çerçevesinde bunun gibi birçok kültürel paylaşımın olacağını ifade etti . Konsere Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç , Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Sayın Mahmut Evkuran , birçok gazeteci-yazar ve birçok üniversiteden akademisyen katıldı .