Rektör Prof. Şenköylü: NKÜ'nin, dünya çapında bir üniversite olmasını hedefledik, bunun için gayret ettik

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, önümüzdeki on ve yirmi yıllık zaman dilimlerinde, NKÜ'nin Türkiye ve dü

  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ( NKÜ ) Rektörü Prof . Dr . Nizamettin Şenköylü , önümüzdeki on ve yirmi yıllık zaman dilimlerinde , NKÜ ' nin Türkiye ve dünya çapında bir üniversite olmasını hedeflediklerini , bunun için gayret ettiklerini belirtti .

NKÜ mezuniyet kutlamaları Namık Kemal Stadı ' nda yapıldı . Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan programda , mezun öğrenciler adına Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Birincisi Hande Altan bir konuşma yaptı . Ardından kürsüye gelen NKÜ Rektörü Prof . Dr . Nizamettin Şenköylü , kuruluşunun dördüncü yılnda , üniversitenin geldiği noktanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti .

Şenköylü , " Bugün burada ülkemizin yarınlarını kuracak olan aydınlık gençlerimizi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyor , üniversitemizden mezuniyetleriyle bir anlamda hayata atılışlarını kutluyoruz . Namık Kemal Stadı ' nda hepimizin bir parçasını oluşturduğumuz bu anlamlı tablo , sadece bir mezuniyet törenini değil ; bir başarı öyküsünü , genç ama iddialı bir üniversitenin azmini , enerjisini ve vizyonunu anlatmaktadır aslında . " dedi .

Şenköylü , üniversitenin bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti . Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin kep atma töreni gerçekleşti .

Programa ; Tekirdağ Vali Vekili Mehmet Ali Çeviker , Tekirdağ milletvekilleri Necip Taylan , Kemalettin Nalcı , Enis Tütüncü , ve Ziyaeddin Akbulut , Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç , Tekirdağ Başsavcısı Mustafa Demirdağ , NKÜ öğretim elemanları , diğer davetliler , veliler ve öğrenciler katıldı .