Çocukların kavgasına büyükler karıştı, bir polis yaralandı

Esenyurt'ta sokakta oyun oynayan çocukların kavgasına müdahale eden aileleri arasında bıçaklı sopalı kavga çıktı. Çıkan arbedede tarafları ayırmaya ça

Esenyurt'ta sokakta oyun oynayan çocukların kavgasına müdahale eden aileleri arasında bıçaklı sopalı kavga çıktı. Çıkan arbedede tarafları ayırmaya çalışan polis memuru Tunahan Oflaz (21) yüzünden yaralandı. 12 kişinin gözaltına alındığı olayda hafif yaralanan polis memuru tedavi edilmek üzere İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saadetdere Mahallesi 64. Sokak'ta oturan ve Vanlı oldukları öğrenilen iki ailenin biri 10 yaşında diğeri 14 yaşındaki iki çocuğu kavga etti. Çocukların kavgasına müdahale eden yakınları arasında yaşanan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Çok sayıda kişinin karıştığı kavgaya ilçe polisleri biber gazı ve jopla müdahale etti. Tarafları ayırmaya çalışan polislerden Tunahan Oflaz çıkan arbedede taşla yüzünden yaralandı. Gözünün altında çizik oluşan Oflaz, ekip otosuyla ilk önce Esenyurt Devlet Hastanesi'ne ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Oflaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve yüzündeki çiziğin giderilebilmesi için ameliyata alındığı öğrenildi.

Polisin ayrıca çıkan olaylarda 12 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Kavga eden tarafların aynı sokakta karşılıklı apartmanlarda oturduğunu belirten mahalleli, iki çocuğun kavga ettikten sonra araya ailelerin girdiğini ve kavganın büyüdüğünü anlattı. Yaralı polisin büyük bir sağlık problemi bulunmadığını dile getiren çevre sakinleri, "Kavga çok büyüktü. Taraflara çok sayıda polis ekibi müdahale etti. Yüzünden yaralanan polis, arkadaşları tarafından hastaneye götürüldü." dedi.