Fenerbahçe'nin Kaçan Şampiyonluğu Sınav Sorusu Kütahya

-FENERBAHÇE'NİN KAÇAN ŞAMPİYONLUĞU SINAV SORUSU KÜTAHYA (A.A) - 11.06.2010 - TURKCELL SÜPER LİG'DE GEÇEN SEZON ŞAMPİYONLUĞU SON MAÇTA KAÇIRAN FENERB

 

-FENERBAHÇE ' NİN KAÇAN ŞAMPİYONLUĞU SINAV SORUSU

KÜTAHYA ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Fenerbahçe taraftarlarının psikolojisi , bazı dersanelerce uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) deneme sınavında soru oldu .

Bir yayın evinin , 10-11 Temmuzda lisans düzeyinde yapılacak KPSS ' ye girecek adaylar için hazırladığı ve bazı dersanelerce kullanılan deneme sınav kitapçığında ilginç bir soruya da yer verildi .

Kitapçıkta , Fenerbahçe ' nin son maçta Trabzonspor ' la berabere kalması sonucu , Beşiktaş ' ı yenen Bursaspor ' un lig tarihinde dört büyükler dışında ilk kez şampiyonluğa ulaşması sonrası Fenerbahçe taraftarının psikolojisine ilişkin şu soru yer aldı :

' Uzun ve yorucu bir ligin son maçında şampiyon olabilmesi için yenmesi gereken rakibi Trabzonspor ' la berabere kalan , maç sonunda yanlış bir anons nedeniyle kısa bir süre şampiyonluk sevinci yaşayan , ancak şampiyonluğu Beşiktaş ' ı yenen Bursaspor ' a kaptıran Fenerbahçe taraftarları bu duruma oldukça üzülmüştür . Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının en az Bursaspor taraftarları kadar sevindiğini gören bazı Fenerbahçelilerin , ' Şimdiye kadar 17 kez şampiyon olduk . İlerleyen yıllarda da bu şampiyonluklar devam edecektir . Dört büyükler dışında bir takımın şampiyon olması lige hareket getirir . Aslında şampiyon olamamamız Türkiye ' de futbolu olumlu etkiledi ' dediği gözlenmiştir .

Fenerbahçeli taraftarların bu görüşü psikoanalitik yaklaşıma göre hangi savunma mekanizması ile açıklanabilir? '

Sorunun altında ise ' Hayal Kurma ' , ' Yansıtma ' , ' Bastırma ' , ' Yer-yön Değiştirme ' ve ' Bahane Bulma ' şıkları yer aldı .

Deneme sınavının cevap anahtarında ise sorunun yanıtının ' Bahane Bulma ' olduğu belirtildi .

11 . 06 . 2010 12 : 55 : 02