Akademisyenler Derneği İrtibat Bürosu Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim üye ve görevlilerinin bir yıl önce kurdukları 'Akademisyenler Derneği'nin irtibat bürosu düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

  Ahvan İş Merkezi ' nde kurulan dernek binasının açılışı için düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu , eski Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Süleyman Ateş ile çok sayıda öğretim üye ve görevlileri katıldı . Dernek binasının açılışında bir konuşma yapan yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Van Bölge Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Prof . Dr . Ünal Özkan , yaklaşık bir yıl önce kurulan dernek için oluşturulan büronun ideal şartlarda büyüklüğe sahip olmadığını . ancak başlangıç için faydalı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu . Prof . Dr . Ünal , cumartesi tam gün açık olacak büronun diğer günlerde de akademisyenler için irtibat bürosu olacağını , fakülteler arası hatta bölümler arasında kopuklukların giderilmesinde irtibatların gelişmesinde derneğin ve bürosunun hayırlı bir görevi üstleneceğini kaydetti . Derneğin şimdilik 150 civarında üyesinin bulunduğunu dile getiren Prof . Dr . Ünal , " Dernek olarak bir yandan öğretim üyelerinin özlük haklarının korunması için çaba gösterilirken , diğer yandan üniversitelerimizin toplumda hak ettiği yeri alması için gayret göstereceğiz " dedi .
Üniversitelerin özerk olması ve özgür düşünceye önem vermesi gerektiğini savunan Prof . Dr . Ünal , üniversitelerin en ciddi sorununun ise örgütlenme ve kendi sorunlarına ortak akıla çözüm üretmemesi olduğunu savundu . Prof . Dr . Ünal , " 1980 yılında kurulmasının üzerinde 30 yıl geçen Yüksek Öğretim Kurumu ( YÖK ) daha çağdaş ve bilim üreten bir yapılanmaya halen kavuşmamıştır . Demoklesin kılıcı olma yerine üniversitelerimizin daha özerk , üreten bir yapıya kavuşmasına katkı sağlanmalıdır . 30 yıl önce bir olağanüstü dönemde yazılan kuralların halen geçerli olması en büyük sıkıntılardan birisidir . Siyasi seçimlerde 3 tane koyunu otlatan bir çobanın oyu , üniversite rektörlük seçimlerinde bir profesörün oyu ile denk değildir . Bir profesörün oyu daha geçersiz durumdadır . Hal böyle iken üniversitelerde bilim üretmek , özgür düşünce üretmek elbette mümkün olmayacaktır . Dernek olarak bu tür faaliyetlere , eksikliklere katkı sağlayacaksak elbette kendimizi mutlu hissedeceğiz , mutlu olacağız " şeklinde konuştu .
Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise derneğin bilim dünyasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti . Özellikle bu örgütlenmenin toplumun aydın ve okumuş kesiminin olmasının kendilerini daha çok heyecanlandırdığını ifade eden Vali Karaloğlu , " Akademisyenler Derneği ' nin başta kendi sorunlarını , üniversitenin sorunlarını , eğitim sorunlarını tartışarak çözüm üreteceğine , katkı sunacağına inanıyorum . Kendi sorunlarını çözdükten sonra da toplumun sorunlarıyla da ilgilenirler . Toplumun gelişmesine katkı sunarlar diye umut ediyorum ve emeği geçen herkesi kutluyorum . Bu derneğin kurulması , bu bir araya gelmenin inşallah kentimizdeki üniversitenin de eğitim kalitesinin de artmasına katkı sunacağını temenni ediyorum " şeklinde konuştu .
Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Süleyman Ateş ' in de bir teşekkür konuşması yaptığı açılış töreni verilen kokteyle son buldu .