Giresun'da Ab'nin Destek Verdiği Kariyer Rehberliği Projesi Uygulamaya Konuldu

HEGEM Başkanı Dr

Giresun'da Ab'nin Destek Verdiği Kariyer Rehberliği Projesi Uygulamaya Konuldu
HEGEM Başkanı Dr. Rahman Çakır, "2003 yılında kurulan derneğin hızlı gelişen toplumumuzun özellikle de gençliğimizin sürekli eğitim ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaparak eğitsel, kültürel ve kişisel gelişim düzeyi yüksek bir toplum oluşumuna katkı sağlama amacı ile faaliyet göstermektedir" dedi.
HEGEM'in AB projeleri hakkında dernek merkezinde basın açıklaması yapan Çakır, AB Ulusal Ajansı Eylemâ€"2 Avrupa Gönüllülük Hizmetleri çerçevesinde akredite olduklarını ve Avrupa'ya gönüllü gönderme konusunda çalışmalarını devam ettiğini, Haziran döneminde 7 gönüllü göndermek için müracaat ettiklerini söyledi.
Çakır, "Halen müracaatı yapılan 7 projenin değerlendirme sürecinde. Merkezi Finans İhale Birimi hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi hibe programı çerçevesinde 2009 yılında 1000 proje müracaatı yapıldı. 45 il'e projeye başvuru yapma hakkı verildi ve 46 proje kabul edildi.Giresun'da ise kabul edilen proje sayısı 3 tanedir.13 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan sözleşme ile 1 yıl sürecek proje için 131 bin 240 Avro ayrıldı ve bunun 118 bin 116 Avro'su hibe. Giresun Rehberlik Araştırma Merkezi, 19 Eylül İlköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu, Kayadibi İlköğretim Okulu, 125.yıl Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Lisesi, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Giresun Eğitim Ve Kültür Vakfı ve Giresun Uğur Dershanesi proje ortağı ve iştirakçisiler arasındadır.
Çakır açıklamasını şöyle sürdürdü, "Bu amaçla; Proje ofisinde kariyer rehberlik merkezinin kurulması, Kariyer planlaması test/anketleri yapılması ve değerlendirilmesi, Öğrencilere bireysel danışma hizmeti verilmesi, Kariyer rehberliğinin yaygınlaştırılması, Kariyer rehberlik kurulu üyelerine eğitim verilmesi, Okul yöneticilerine eğitim verilmesi, Öğrenci velilerine eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca proje kapsamında, Her üç ayda bir tüm halkımıza yönelik olarak konferanslar düzenlenecek, kariyer rehberliği ile ilgili en iyi uygulamaları görmek amacıyla İngiltere ve Norveç inceleme ziyaretleri yapılacak olup yurt içinde ise eğitime alınan öğrenci velilerinin, 5 üniversiteye ziyaretlerinin düzenlenmesi planlanmaktadır.Diğer yandan, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle çalışmaların yaygınlaştırılması ve proje kapsamında oluşturulan web sayfası ile proje, faaliyet ve sonuçların bölgesel, ulusal ve uluslararası platformda duyurulması sağlanacaktır."