Altı Nokta Körler Derneği 'Anneler Günü' Nedeniyle Kadınlar Matinesi Düzenledi

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Başkanı Serkan Çiğdem, toplumu engelli vatandaşların sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

"Anneler Günü" etkinlikleri kapsamında Öğretmenevi'nde kadınlar matinesi düzenleyen Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi, engelli kadınları sevindirdi. Düzenlenen etkinliğe dernek üyelerinin yanı sıra İl Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan'ın eşi Sevgi Özcan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in eşi Saniye Şahin ve çok sayıda kadın davetli katıldı.
Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Başkanı Serkan Çiğdem, engellilerin sorunlarına karşı toplumun daha duyarlı olmasını istediklerini söyledi.
Engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve topluma kazandırılması konusunda son yıllarda ciddi mesafeler alındığını dile getiren Serkan Çiğdem şunları söyledi; "Sorunların çözümü noktasında yasal düzenlemeler yapıldı. Ancak tüm gelişmelere rağmen hala çözümlenmesi gereken ciddi sorunlar var. Gelişmekte olan ülkelerde engelliler kaderleriyle baş başa bırakılıyor. Sosyal hayatta engellilerin rolü istenilen düzeyde değil. Sosyal hayatta biz engelliler bazı rolleri üstlensek dahi gerek acıma duygusu gerekse bir 'iş yapamazlar' anlayışı büyük bir sorundur. Oysa engeli olmak insanlar için bir ceza olmadığı gibi toplum için de bir eksiklik değildir. Asıl eksiklik engellileri yetenekleri doğrultusunda eğitim öğretimden ve hayatın her alnından mahrum bırakmaktır. Biz toplumdan engellilerin sorunları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Dernek üyesi kadınlar program sonunda Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan'ın eşi Sevgi Özcan ile Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in eşi Saniye Şahin'e katkılarından dolayı çiçek takdim etti.