Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali 1 Temmuz'da yapılacak

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. 1 -4 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festiva

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. 1 -4 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalle ilgili sanatçı ve yazarların masaya yatırıldığı ilk toplantı Hisarönü'nde yapıldı. Beldede faaliyet gösteren işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda, işyerlerinin festivale daha fazla destek vermeleri istendi.

Festival Komitesi Başkanı Ümit Yılmaz, festivalin etkili olması ve ses getirmesi için belde esnafının festivali sahiplenmesini istedi. Yılmaz, festivalin yoğun bir katılımla gerçekleşmesi için festival yürüyüşüne bütün işletmelerin katılması gerektiğini belirtti.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise yapılan 6 festivalin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Bu yıl sezonun erken başladığını ve rezervasyonlarda doluluk yaşandığını vurgulayan Yılmaz, bu gibi etkinliklere esnafın vereceği desteğin mutlaka olumlu gelişmelerle geri döneceğini kaydetti.

HİSAR-DER Başkanı Günay Özütok da son iki yıldır dernek olarak Ölüdeniz Belediyesi işbirliği ile karnaval ve festivalin birlikte yapıldığını hatırlattı. Öztürk, "Bu birliktelik tanıtımda büyük etki yaptı. Bugün yaşanan olumlu ortamın sürekliliğinin sağlanması için belde esnafının etkinliklerde yer alması gerekir. Katkı sağlaması gerekir. Ölüdeniz Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl da güzel bir festival yaşayacağımıza inanıyorum." dedi.

Festivale katılacak sanatçı ve yazarların isimleri de belli olmaya başladı. Yazarlar arasında Ümit Zileli, Sunay Akın ve Süheyl Batum'un isimleri kesinleşmiş durumda.