Gizli tanıkla görüştüğü ortaya çıkan CHP'li Ersin, Erzurum'daki davayı takibe gelmiyor



Erzurum'da yarın başlayacak Erzincan'daki Ergenekon davasını takip edecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinde Ahmet Ersin yer almıyor.

Gizli tanık Munzur ile görüştü...



Erzurum'da yarın başlayacak Erzincan'daki Ergenekon davasını takip edecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinde Ahmet Ersin yer almıyor.

Gizli tanık Munzur ile görüştüğü ortaya çıkan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, daha
önce tutuklu MİT mensuplarını ve Başsavcı İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret etmişti.
Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasını yakından takip eden ve rapor hazırlayan CHP Milletvekili Ahmet Ersin, bu kapsamda birkaç kez Erzincan'a ve Erzurum'a gelmişti.
Soruşturma kapsamında, Erzincan'daki MİT mensuplarını 21 Aralık 2009'da cezaevinde ziyaret eden CHP'li Ersin, yaptığı açıklamada tutuklamaları eleştirmişti. Daha sonra Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile Erzurum'a gelen Ahmet Ersin, Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları izinle soruşturma kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i 18 Şubat 2010'da cezaevinde ziyaret etmişti. Cihaner'in eşi ve avukatlarıyla da görüşen Ersin, yaptığı basın açıklamasında, Erzincan'da bazı görüşmeler yapacağını ama içeriğini açıklayamayacağını söylemişti. 18 Şubat'ta Erzincan'a geçen CHP'li Ersin'in, gizli tanık Munzur ile Eriza Otel'de görüştüğü aynı gün haber ajanslarına yansımıştı. 11 Mart 2010'da ise bir internet sitesinde Eriza Otel'in güvenlik kameraları yayınlanmıştı. Görüntülerde CHP'li Ersin, elinde siyah bir çanta ile geliyor ve gizli tanık Munzur olduğu ileri sürülen kişi ile görüşüyordu. Ersin, daha sonra açıklamasında görüştüğü kişinin gizli tanık olduğunu bilmediğini ileri sürmüştü.
Öte yandan, yarın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak olan Ergenekon duruşmasını takip etmek üzere Ankara'dan gelen CHP heyeti içerisinde Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe yer alıyor.
(CİHAN)

Zaman