Batman sokakları GAP Genç Festival ile renklendi

Bu yıl ikincisi Batman'da düzenlenen ve teması "Kültürel Yüzler" olan GAP Genç Festival, yürüyüşle başladı.

GAP Bölgesi'ndeki illerden gençler ve g

Bu yıl ikincisi Batman'da düzenlenen ve teması "Kültürel Yüzler" olan GAP Genç Festival, yürüyüşle başladı.

GAP Bölgesi'ndeki illerden gençler ve gençlik kuruluşlarının yanı sıra Türkiye'den 72 il ve 13 ülkeden (Fransa, Gürcistan, İngiltere, Güney Kore, İtalya, Romanya, Litvanya, Letonya, Malta, Almanya, Filistin, Suriye ve Irak) Batman'a gelen gençler kardeşlik mesajları verdi.

Batman Gençlikevi önünde toplanan yaklaşık 2 bin genç, def ve çeşitli danslar eşliğinde öğretmenevine kadar yürüdü. Gençlikevinde alkışlarla karşılanan gençler yapılan konuşmaların ardından Piatango Müzik Grubu'nun konserini dinledi. Program Mor ve Ötesi ve Güneşe Doğru gruplarının 16 Mayıs Şehir Stadı'nda düzenlenecek konserler ile gece geç saatlere kadar sürecek.

Burada konuşma yapan GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP'ın daha önce dünyadaki dördüncü büyük projesi olarak gösterildiğini, ancak şu an dünyadaki en büyük proje olduğunu söyledi.

Batman Valisi Ahmet Turhan ise 13 ülke ve 72 ilden gençleri bir araya getiren bu festival ile önyargıların kırılıp kardeşlik ve birlik beraberlik duygusunun yeşereceğini ifade etti.

Festival ile coğrafyaları, dilleri, ırkları, hayalleri, farklı olan birbirini tanımayan gençlerin bir araya geldiğini belirten gençlik grupları ise festival sayesinde kültürler arası iletişim ve etkileşim ortamı oluşturulduğunu, gençler arasında dostluk köprüleri kurup, farklılıklarını paylaştıklarını dile getirdi.

Dört gün sürecek festival kapsamında Ehli-Keyf doğaçlama tiyatro yapacak, fotoğrafçılık, sosyal haklar, gençlik forumu, aktif vatandaşlık, heykel, resim, dans gösterileri, yöresel oyunlar, seramik, ritim vb. gibi 20 atölye çalışması, 35 kültür-sanat etkinliği, 2 panel, 6 sergi ve 60 kuruluşun katılacağı gençlik STK fuarı gerçekleştirilecek.

Festival sürecince konaklama, Festival Düzenleme Komitesi tarafından kurulan çadır kentte olacak.