İnciraltı 2011'den sonra termal turizm merkezi olacak

İzmir'in Balçova ilçesine bağlı İnciraltı Bahçelerarası mahallelerinin termal turizm merkezi olması için geniş katılımlı ikinci toplantı da düzenlendi

İzmir'in Balçova ilçesine bağlı İnciraltı Bahçelerarası mahallelerinin termal turizm merkezi olması için geniş katılımlı ikinci toplantı da düzenlendi. Plana göre bundan sonra projenin Koruma Kurulu'na gönderilmesi, denetim ve onay süreçleri yaşanacak. Daha sonra plan, 2011 yılı sonuna kadar uygulanmaya başlanacak.

İnciraltı'nda yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren, bin 500 tapulu ve 3 bin 500 tapusuz yerin bulunduğu bölgenin 1/5 bin ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000'lik koruma amaçlı uygulama imar planının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, vatandaşlarla bir araya gelerek problemleri yerinde ikinci defa dinlendi. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'ndaki toplantıya, mahalle sakinlerinin yanısıra Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bakanlık Yatırım ve Gelişim Daire Başkanı Adnan Aslan, Yatırım ve İşletme Genel Müdür Yardımcısı Sedat Sert ve bürokratlar katıldı.

İnciraltı'ndaki arsa problemin mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Çalkaya, mevcut durumun sadece rant çevrelerinin işine yaradığını, çözümsüzlüğün ise arsa satışlarını hızlandırdığını söyledi. Daire Başkanı Aslan ise bölgeyle ilgi son gelişmeleri de anlattığı bir sunum yaptı. Ardından Genel Müdür Yardımcısı Sert'in yönettiği soru cevap kısmına geçildi. Sölgedeki ökaliptus ağaçlarının durumu ve sürecin ne zaman biteceği sorulması üzerine Sert, "Bu süre, toplantılardan sonra planın Koruma Kurulu'na gönderilmesi, denetim ve onay süreçlerini kapsıyor. Şahsi görüşüm, 2011 yılı sonuna kalmaz." dedi.

Bu arada katılımcılardan birinin derdini şiirle anlatması dikkat çekti.