İspanyol El Mundo gazetesi: Son irtibat kurduğumuzda gemiler 105 mil açıktaydı ve İsrail gemileri yaklaşıyordu

İsrail'in gece operasyon düzenleyerek ele geçirdiği Gazze'ye yardım götüren gemilerde en az üç İspanya vatandaşının da bulunduğu belirtilirken, İspany

  İsrail ' in gece operasyon düzenleyerek ele geçirdiği Gazze ' ye yardım götüren gemilerde en az üç İspanya vatandaşının da bulunduğu belirtilirken , İspanyol gazetesi El Mundo , gemide bulunan İspanyol gazeteci ile son olarak Gazze sahilinden 105 mil ( yaklaşık 170 kilometre ) uzaklıkta irtibat kurduklarını duyurdu . İspanyol gazetesi , gemideki eylemcilerden Manuel Tapial ' ın kendileri ile son temasında İsrail askeri gemilerinin yaklaşmakta olduğunu ve gemilerden birinin Türk bandıralı Defne adlı gemiye çok yakınlaştığını bildirdiğini kaydetti .

Tapial ' ın 5 İsrail gemisine ek olarak iki de İsrail helikopteri gördüğünü aktarırken , İsrail askerlerinin de botlarla gemilere çıkmakta olduğunu aktardığı belirtildi . Ancak gemiye yerel saatle 05 . 00 ' ten itibaren ulaşılamadığını bildirdi .

Üçü kargo üçü yolcu gemisinden oluşan filoda 3 Türk gemisi bulunuyordu . Gemilerde Manuel Tapial ve Laura Arau adlı iki sivil toplum temsilcisi bir de TeleSur adlı bir Latin Amerika kanalından David Segarra adlı bir İspanyol gazetecinin bulunduğu aktarıldı .