Gaziantep Gazze İçin Yürüdü

Gaziantep'te, Filistin'e özgürlük gemisine yapılan saldırı için yürüyüş eylemi yapıldı ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Gaziantep Gazze İçin Yürüdü
Sabah saatlerinde Kırkayak parkında toplanan yaklaşık bin kişi, öğle saatlerine doğru yürüyüş yaparak, "Kahrolsun İsrail, Gaziantep Gazze omuz omuza, Özgürlük Gemisi engellenemez, Oluk oluk kan aksa kurtulacak El-Aksa" sloganları attı.
Daha sonra Gaziantep Valiliği önüne gelen grup temsilcileri topladıkları imzaları valiliğe götürdü.
Burada basın açıklaması yapan İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, "İnsanlık için bende varım" şeklinde bir kampanyamız vardı. Bu kampanya çerçevesinde kendi vatandaşlarını korumak için vatandaşlarımız imza kampanyasına katıldılar. Bu imzaları valimize ve Suriye Konsolosluğuna ileteceğiz" dedi.
Valilikten ayrılan temsilciler Suriye Konsolosluğu önüne gelerek Suriyelilerin de bu duruma destek çıkmasını istedi ve imza kağıtlarını yetkililere teslim etti.
Yürüyüş yapan grup içinde, babası yardım gemisinde bulunan 17 yaşındaki Vehbi Rabbani Özberber basın mensuplarına bir açıklama yaparak, "Şehitlerimizin şahadetinin Allah katında kabul edilmesini diliyoruz. Kalanların sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmelerini istiyoruz" dedi.
"Ölen benim babamda olsa oradaki kimseyi bu ilgilendirmiyor" diyen Özberber, "Oradakilerin hepsi bu uğurda ölmek istiyor. Şahadeti tatmak için herkes bekliyor. O insanlar insanlığın huzuru için bu yolculuğa çıktılar. İsrail ellerinde çakıları olmayan insanlara acımasızca saldırıda bulundu. İnşallah ambargo kalkacaktır" diye konuştu.
Babasıyla herhangi bir irtibat kuramadıklarını belirten Vehbi Rabbani Özberber, ""Herhangi bir haber alamıyoruz. Kendisiyle en son Antalya limanından ayrılmadan önce konuşmuştuk. Yardımları sapasağlam yerine ulaştıracağız dedi. Şahit olmak için oraya gitti. Olaylara da şahit oldu. Bu bizim için bir onurdur. Bu onurla sonsuza kadar yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
Yürüyüşün ardından grup olaysız bir şekilde tekrar kırkayak parkına gitti.