Osmaniye'nin ürünleri Mısır pazarına girdi

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD), Mısır'ın Başkenti Kahire'de, TUSKON'un partneri olan Türkiye Mısır iş Adamları Derneği (TÜMİAD) ile bi

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD), Mısır'ın Başkenti Kahire'de, TUSKON'un partneri olan Türkiye Mısır iş Adamları Derneği (TÜMİAD) ile bir ticari program gerçekleştirdi.

Program hakkında bilgi veren OGİAD Başkanı Mahmut Keten, "Mısır Arap Birliği'nin Afrika'da 47, Arap aleminde de 28 ülke ile serbest ticaret anlaşması var. İş adamlarımızla Kahire'de ve İskenderiye'de incelemelerde bulunduk. Ticari toplantılara katıldık. Mısır'daki ticari bağlantılarımızı artıracağız. Mısır büyük elçimiz Hüseyin Avni Botsalı bizi rezidansında kabul etti. Mısır'da yapılabilecek ticari çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arap Birliği Genel Sekreterliği'nin Afrika sorumlusu, Zeid Al Sabban bizi kabul ederek Afrika pazarında yardımcı olacağını, TUSKON'u yakından takip ettiğini belirtti." dedi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya ise "Mısırlılar Türkiye'yi çok seviyor. Türk bayrağını gördükleri yerde selam duruyorlar. Burada Türk müteşebbislerin açtığı Özel Türk Koleji tek kelime ile mükemmel. Mısır'ın ve Afrika'nın gönül elçiliği yapıyorlar. Bizler de ticari elçiler olmalıyız." diye konuştu.

OGİAD Genel Sekreteri İrfan Karabulut da, "Mısır'da ticari bağlantılar kurduk. Meyna Kuruyemişleri ve Ketsan iş bağlantısı yaptı. Bir inşat firmamız da ön görüşme gerçekleştirdi. Kısa zaman sonra Osmaniye'nin ürünleri Mısır piyasasında göreceğiz." şeklinde konuştu.

Programa, OGAİD Başkanı Mahmut Keten, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor ve OSAŞ Genel Müdürü Malik Gencer katıldı.