Başbakan Vekili Arınç: Halka rağmen siyaset yapan partiler Meclis dışında kalmaya mahkumdur

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halka rağmen siyaset yapan partilerin sandıktan kırmızı kart yiyerek Meclis dışında kaldığını söyle

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halka rağmen siyaset yapan partilerin sandıktan kırmızı kart yiyerek Meclis dışında kaldığını söyledi.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, bir dizi temaslarda bulunmak için ana ocağı Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. AK Partililer Bülent Arınç'ı Alanya girişinde karşıladı. Arınç, öğle yemeğini buradaki dinlenme tesisinde yedikten sonra AK Parti Ankara Milletvekili Reha Denemeç'le birlikte Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademi Okulu Sertifika Töreni'ne katıldı. Bülent Arınç, yaptığı konuşmasında AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda kalmasının sırrının ilkeli ve cesur olması olduğunu söyledi. Arınç, "Partimizi 9 yıl önce kurduk 8 yıldır iktidardayız. Halkımız bize güvendiği için 2 dönem tek başına AK Parti'yi iktidara taşıdı. Oldum olası ilkesiz siyaseti hiç bir zaman sevmedim. AK Parti'nin 2 dönem tek başına iktidara kalmasının 2 temel sırrı var. Biri ilkeli siyaset yapması diğeri de haksızlıklar karşısında halkın hakkını savunmada cesur olması. Geçmiş dönemlerde bir bildiriyi okurken elleri titreyen siyasetçiler gördük. 8 yıldır halkımızın güvenini hiç boşa çıkarmadık. 12 Eylül'de halkımız referanduma evet diyecek ve 2011 seçimlerinde AK Parti'yi üçüncü kez tek başına iktidara taşıyacak. Halka rağmen siyaset yapan eski DYP genel başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi genel başkanı Erkan Mumcu Meclis dışında kaldı." diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından Siyaset Akademisi'ni bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Arınç, Siyaset Akademisi'ni başarıyla bitiren ve Alanya'da yaşayan Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela'yı da tebrik etti. Anjelika Anzhela Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirtti.