Vezirköprü'nün Susuz Köyleri Suya Kavuştu

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Kıranalan ve Şentepe köylerinin 40 yıllık içme suyu sorunu Samsun İl Özel İdaresi, Deniz Feneri ve Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çözüldü

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Kıranalan ve Şentepe köylerinin 40 yıllık içme suyu sorunu Samsun İl Özel İdaresi, Deniz Feneri ve Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çözüldü.
Nazmiye Çankaya isimli bir hayırsever vatandaşın Almanya'da Deniz Feneri Derneği'ne yaptığı 100 bin liralık bağış ile Samsun İl Özel İdaresi ve Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ortaklaşa başlattıkları çalışmalar sonucunda yapılan su deposu ile Kıralan ve Şentepe köyleri suya kavuştu. Su depoları için yapılan açılış törenine Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, İlçe Özel İdare Müdürü Zeki Kurt, kurum müdürleri, muhtarlar ve köy sakinleri katıldı.
Vezirköprü İlçe Özel İdare Müdürü Zeki Kurt, "Deniz Feneri'ne ve onun şahsında merhum Nazmiye Çankaya'nın yakınlarına teşekkür ediyorum" diye konuşurken, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, "Susuz olan iki köyümüz devlet, vatandaş, sivil toplum iş birliği ile yapılan çalışmalar sonunda suya kavuştu, hayırlı olsun"dedi.
Hayırsever merhum Nazmiye Çankaya'nın ağabeyi Mehmet Lütfi Çankaya'ya Özel İdare Müdürü Zeki Kurt ve Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, teşekkür plaketi verirken köy sakinleri adına Gülfiye Kartal da Mehmet Lütfi Çankaya'ya teşekkür ederek hediye verdi.
Kıranalan ve Şentepe köylerini suya kavuşturan su deposunun maliyetinin 207 bin lira olduğu, 100 bin lirasının merhum Nazmiye Çankaya tarafından Deniz Feneri'ne bağış yapıldığı, 60 bin lirasının İl Özel İdaresinden, 47 bin lirasının da Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandığı belirtildi.