Türkmenistan bir grup Haitili depremzede çocuğu ağırlıyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un daveti üzerine Haiti'deki depremde yakınlarını kaybeden bir grup çocuk, tatil yapmak üzere Aş

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un daveti üzerine Haiti'deki depremde yakınlarını kaybeden bir grup çocuk, tatil yapmak üzere Aşkabat'a geldi. Haitili çocuklar, Türkmenistan'da bir ay boyunca tatil yapacaklar ve uluslararası çocuk festivaline katılacaklar.

Türkmenistan Havayollarına ait uçakla Aşkabat'a gelen Haitili çocuklar, havaalanında büyük coşkuyla karşılandı. Haitili çocuklar havaalanında, Türkmenistan halk oyunlarıyla karşılandı. Daha sonra çocuklar, otobüsle başkent Aşkabat'a yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Gökdere bölgesindeki Nebitçi çocuk sağlık merkezine gönderildi.

Çocuk sağlık merkezinde birkaç gün kalacak olan Haitili çocuklar, daha sonra trenle Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm merkezine gidecekler. Depremzede çocuklar, Avaza bölgesinde inşa edilen yeni çocuk sağlık merkezinde bir ay boyunca tatil yapacak.

Berdimuhamedov, 4 Mart'taki Bakanlar Kurulu toplantısında Hatili çocukların Türkmenistan'a getirilmesi konusunda ilgili birimlere talimatta bulunmuştu. Türkmenistan ayrıca, 12 Ocak'ta büyük bir depremle sarsılan Haitili depremzedelere Birleşmiş Milletler aracılığıyla 500 bin dolar para yardımında bulunmuştu.

TÜRKMENİSTAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Türkmenistan, 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında uluslararası çocuk festivaline ev sahipliği yapacak. Ülkede bu festival için bütün hazırlıklar tamamlandı. 28 Mayıs'ta Dostluk Parkı'nda festivalin resmi açılışı yapılacak. Daha sonra festival, Hazar'ın kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde devam edecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek çocuklar Avaza'da yeni inşa edilen ve 1 Haziran'da açılışı yapılacak çocuk sağlık merkezinde düzenlenecek etkinliklere katılacak. Festivale başta Türkiye olmak üzere Rusya, Almanya, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Ermenistan, Çin, Senegal gibi 20 ülkeden çok sayıda çocuk katılacak.

Türkmenistan genelinde ise 2 bin kişi arasında yapılan eleme sonucunda 400 çocuk, festivale katılma hakkı elde etti.