Zekat yardımlarıyla 49 kişi hapisten kurtuldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde borcundan dolayı hapse düşen 49 mahkum, yaklaşık 273 bin dolarlık zekat ödemesi kullanılarak serbest bırakıldı.

Abu D

Birleşik Arap Emirlikleri'nde borcundan dolayı hapse düşen 49 mahkum, yaklaşık 273 bin dolarlık zekat ödemesi kullanılarak serbest bırakıldı.

Abu Dabi'de basılan The National'daki habere göre, Zekat Fonu görevlileri, tek kişinin verebileceği en yüksek zekat miktarı olan 13 bin 600 doların bu yıl için 19 bin dolara çıkarılacağını ve toplanan zekatların daha fazla müslümanın serbest kalması için tasarruf edileceğini söyledi. Fon görevlisi Muhammed El Beluşi, programın borçları temizlemenin de ötesinde amaçları olduğunu ve aile yapısı ile istikrarı korumak için çalıştıklarını belirtti. El Beluşi, borcundan dolayı hapse düşen kişinin hapisten çıkar çıkmaz ailesine döneceğini ve aile üyelerine bakmak için tüm gücüyle çalışacağını savundu.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Zekat Fonu, özellikle borçlular kategorisiyle ilgileniyor. El Beluşi, borçlu kişilerin fonun yardım ve desteğine en çok ihtiyaç duyanlar olduğunu ve bu nedenle geçen yıldan beri borcunu ödeyemeyip zor duruma düşen müslüman mahkumlara yardımcı olduklarını vurguladı. El Beluşi, fon sayesinde 2009'da 49 kişinin hapisten kurtulduğunu kaydetti.

Şeyh Zayid tarafından 2003'te kurulan fonun gayesi, maddi durumu iyi her şahsın malından vermesi gereken yüzde 2,5'lik miktarı toplamak ve ihtiyacı olanlara dağıtmak. Fon, geçen yıl 18,2 milyon dolarlık zekat topladı. Borçlu şahısları tespit eden komite üyeleri, fon görevlileri ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşuyor. Zekat yardımlarında milliyet gözetilmese de, borcundan dolayı yardım edilecek şahsın müslüman olması gerekiyor.