Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi Yeniden İnşa Edeceğiz Ankara
-KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP GENEL BAŞKAN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, CHP'NİN DEĞİŞİMCİ VE DEVRİMCİ
-KILIÇDAROĞLU : TÜRKİYE ' Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu , CHP ' nin değişimci ve devrimci bir parti olduğunu belirterek , ' Değişimi ve devrimi sonuna kadar götüreceğiz . Türkiye ' yi yeniden inşa edeceğiz . Demokrasinin çıtasını yükselteceğiz . Korku imparatorluğu değil , sevgiyi egemen kılacağız . Kardeşçe beraber olacağız . Kine kitabımızda asla yer yoktur ' dedi .
Kılıçdaroğlu , 33 . Olağan Kurultay ' da yaptığı konuşmada , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın CHP ' nin içişlerine karıştığını ileri sürerek , ' Sayın Başbakan herhalde ülkeyi yönetemediği için CHP ' nin iç işleriyle uğraşmaya başladı . Benim bildiğimi hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz . Benim bildiğim Kasımpaşalılar bel altı vurmazlar . Ondan Kasımpaşalılık unvanını almak da Kasımpaşalıların görevi artık ' dedi .
AK Parti iktidarının politikalarını eleştiren ve güdümlü bir yönetim olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu , CHP ' nin iktidara gelmesi halinde ülkeyi halkla beraber , hakça yöneteceğini söyledi . CHP ' nin ulusal değerleri koruyacağını , ulusal çıkarları savunacağını kaydeden Kılıçdaroğlu , Türkiye ' de yoksulluğun , işsizliğin , haksızlığın , rüşvetin sonunu getirmenin CHP iktidarına nasip olacağını ifade etti .
CHP ' nin iktidara gelmesi durumunda yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu , yargının sorunlarına çözüm üreteceklerini söyledi . Kılıçdaroğlu , ' Size söz , özel yetkili mahkemelere de son vermek bizim görevimiz olacaktır ' dedi . İktidarın ' onurlu dış politika ' dediğini , ancak ' Dubai ' ye giderek , 1 milyar dolara Türkiye ' nin onurunu masaya yatırdığını ' iddia eden Kılıçdaroğlu , ' Bunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur ' diye konuştu .
CHP ' nin 33 . Olağan Kurultayı ' nın tarihi bir kurultay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu , ' Biz Türkiye ' yi içinde bulunduğu çıkmazdan çekip çıkarmaya mecburuz . Bunu ancak CHP yapabilir . Çünkü CHP , Kuvayı Milliye demektir , çünkü CHP Müdafaa-i Hukuk demektir , çünkü CHP Anafartalardır , Conk Bayırı ' dır İzmir ' de Hasan Tahsin , Lozan ' da İnönü ' dür . Erzurum ' da Nene Hatun , Kahramanmaraş ' ta Sütçü İmamdır . Genlerinde ulusal çıkarları korumak , halkının çıkarlarını korumak vardır ' dedi .
Türkiye ' nin ekonomik bakımdan dışa bağımlı hale getirildiğini de ileri süren Kılıçdaroğlu , bunun hesabını da mutlaka soracaklarını söyledi . Kılıçdaroğlu , ' Biz herkese her ortamda olanak sağlayacağız . Yeterli katma değer yaratalım , yeter ki yarattığımız katma değeri hakça bölüşelim . Biz üreticinin cezalandırıldığı değil ödüllendirildiği bir düzen getireceğiz ' diye konuştu .
Kılıçdaroğlu , ülkenin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu da belirterek , işsizliğin toplumda moral değerlerin kaybolmasına neden olduğunu söyledi . Başbakan Erdoğan ' ın her işadamının bir işçi istihdam etmesi halinde işsizliğin büyük ölçüde önleneceği yönündeki önerisini de eleştiren Kılıçdaroğlu , ' Bu hayata geçti mi? Geçmedi . Çünkü Recep Bey ekonomiyi bilmiyor . Ekonomiyi bilmeyen birinin ülke yönetmesine hazır mısınız? O zaman bunları alaşağı etmeliyiz , sandıkta bunları gömmeliyiz ' dedi .
AK Parti ' nin fakir fukara edebiyatı yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu , sözlerini ' Bunlar fakir fukara edebiyatı yaptılar ama hepsi köşeyi döndü . Verdiği sözün arkasında duramayan yiğit değildir . Yiğit adam verdiği sözün arkasında durur ' diye sürdürdü .
Kılıçdaroğlu , terörün önlenmesi için bu bölgelere yatırım yapılması , işsizliğin yoksulluğun önlenmesi gerektiğini de ifade ederek , mayınlı arazilerin temizlendikten sonra bölge halkına dağıtılacağını ifade etti .
22 . 05 . 2010 15 : 58 : 52