Bakan Akdağ: CHP'nin iktidar olduğu her dönem sefalet ve yolsuzluk dönemi olmuştur

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'nin Türkiye'de iktidar veya iktidar ortağı olduğu her dönemin yokluk, yoksulluk, sefalet ve yolsuzluk içinde geçtiğini

  Sağlık Bakanı Recep Akdağ , CHP ' nin Türkiye ' de iktidar veya iktidar ortağı olduğu her dönemin yokluk , yoksulluk , sefalet ve yolsuzluk içinde geçtiğini söyledi .

Afyonkarahisar ' da bulunan Recep Akdağ , AK Parti İl Başkanlığı ' nı ziyaret etti . Ziyarette konuşan Bakan Akdağ , isim vermeden CHP ' nin genel gaşkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ' nu eleştirdi . Akdağ , " Hep bildik şeyleri söylemektedir . Millet lafa değil işe bakıyor . Bunun bir atasözü de var . ' Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ' . CHP ' nin Türkiye ' de iktidar olduğu veya iktidar ortağı olduğu her dönem yokluk , yoksulluk , sefalet ve yolsuzluk dönemi olmuştur . " dedi .

Vatandaşın ' kuru lafa karnının tok olduğunu ' belirten Akdağ , " Şimdi CHP ' de lider olarak pompalanan , ' büyük rüzgar aldı ' falan diye malum bir basının şişirmeye çalıştığı bir zatın söylediklerine biraz kulak kabartalım . Hep bildik şeyleri söylemektedir . Millet lafa değil , işe bakıyor . Biz söylediğimizde bazen üzülüyorlar ve söyleniyorlar ama Demokrat Parti ' den önce Türkiye ' nin hali perişandır . Anadolu adeta bir yangın yeridir . Milletimiz ekmeğe karneyle ulaşır hale gelmiştir . Bunları bize hem dedelerimiz anlattı , hem de babalarımız anlattı . CHP ' nin iktidar ortağı olduğu 70 ' li yılların sonları yine bir felaketler dönemidir . Birilerinin beylik ve hamaset kokan laflar yerine , yarın iktidar talibiyseler eğer , AK Parti ' nin yaptıklarını nasıl ileriye götürebileceklerini ifade etmelerini bekliyoruz . " diye konuştu .

" TÜRKİYE ' DE YOKSULLUK AZALIYOR "

Bazılarının iddia ettiğinin aksine Türkiye ' nin , yolsuzlukların gittikçe azaldığı bir ülke olduğunu dile getiren Akdağ , " Buna uluslararası kuruluşların , bu meseleyi çalışan ve sınıflayan kuruluşların raporları şahittir . Türkiye ' de yoksulluk azalıyor . Türkiye ' de yoksul yok diyemeyiz . Ülkemizde yoksul insanlar var . Bunun yanı sıra yoksullar geçmiş dönemlerde olduğu gibi sahipsiz bırakılmıyor . Elbette gelişen ve büyüyen bir ülkede yoksulluğun gittikçe azalması çok önemlidir . Ancak her şeye rağmen yoksul aileler varsa bunlar korunmalıdır . Bu korumanın önemli parçalarından biri sağlık hizmetleridir . " dedi .

Türkiye ' den çok daha zengin bazı ülkelerde sosyal güvence yetersizliklerinden dolayı vatandaşların ve özellikle yoksul vatandaşların büyük çile çektiğini dile getiren Akdağ şöyle devam etti : " Ama bugün Türkiye ' nin geldiği noktaya bakın , Afyon ' un bir ilçesinden bir köyünden sosyal güvencesi olmayan bir vatandaşımız , bir helikopter ambulansla alınmakta , Afyon ' a veya gereğinde Ankara ' ya götürülmektedir . Bütün hizmetler kendisine ücretsiz olarak verilmektedir . ' Türkiye ' de yoksulluğu ortadan kaldıracağız ' veya ' Türkiye ' de yoksulluk arttı ' diye ortaya çıkan bazı muhalefet partileri , bunun içinde MHP ' de CHP ' de var . Vatandaşı , değil helikopter ambulansla getirip ücretsiz hizmet vermek , donanımı tam olmayan bir kara ambulansını koyarken bile mazot parası istiyorlardı . "