AB üyesi ülkelerin büyükelçileri Bursa'ya gelecek

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Vitte, Avrupa Birliği(AB)'nin dönem başkanlığının temmuz ayında Belçika'ya geçeceğini belirterek, AB'ye üye ülke

  Belçika ' nın Ankara Büyükelçisi Pol De Vitte , Avrupa Birliği ( AB ) ' nin dönem başkanlığının temmuz ayında Belçika ' ya geçeceğini belirterek , AB ' ye üye ülkelerin büyükelçilerinin Bursa ' yı yakından tanımak amacıyla yaz sonunda kente geleceğini söyledi .

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Belçika Büyükelçisi Pol De Vitte ve eşi Ann Lagring ile İç Göç Entegrasyon Projesi ( İGEP ) Takım Lideri Dr . Luc Zwaenepoel ve eşi Ange Zwaenepoel ' u Heykel ' deki tarihi belediye binasında ağırladı . Tamamlanma aşamasına gelen İç Göç Entegrasyon Projesi ' nin Bursa ' daki çalışmaları değerlendirmek amacıyla kente gelen Belçika Büyükelçisi Pol De Vitte , Bursa ' yı tarihi ve turistik açıdan da tanımak istediğini belirtti .

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Bursaspor ' un Süper Ligde şampiyon olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında Büyükelçi Pol De Vitte ' ye Bursa ' yı tanıttı . Bursa ve Türkiye ' nin Avrupa ülkeleri tarafından yeterince tanınmadığına dikkat çeken Başkan Altepe , " Avrupa ülkelerinin büyükelçilerini Bursa ' da ağırlamak bizi çok mutlu edecek . Çünkü Türkiye , Avrupa ülkeleri tarafından Arap ülkesi gibi algılanıyor . Bizim en büyük problemimiz tanınmamak . Hükümetimizin özellikle AB ' ye önem verdiği bu noktada Bursa ' ya böyle bir ziyaretin gerçekleşmesi çok önemli olacak . " dedi .

Türkiye ' de 2009 yılı Eylül ayından bu yana görev yaptığını belirten Belçika Büyükelçisi Pol De Vitte ise Bursa ' yı tanımak , şehrin kültürel ve tarihini görmek istediğini belirterek , " Belçika ' da Bursa ' nın önemini daha iyi kavramış durumdayız . Çünkü Belçika ' da ulusal ve bölgesel parlamentoda Türk kökenli çok kişi var . Aynı zamanda Belçika ' da çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor . Bu topluluk iki ülke arasında çok iyi bir köprü kurdu . Her yıl 600 bin civarında Belçikalı Türkiye ' yi ziyarete geliyor . " diye konuştu .

" TÜRKİYE AZINLIK HAKLARI GİBİ KONULARDA ÇOK İLERLEME KAYDETTİ "

Ülkelerarası ilişkileri geliştirmenin önemine değinen Vitte , müzakere görüşmelerinde iyi adımlar atıldığını , sanayi ve ekonominin bu entegrasyona hazır göründüğünü kaydetti . Türkiye ' nin azınlık hakları gibi konularda çok ilerleme kaydettiğini hatırlatan konuk büyükelçi , " Burada önemli olan din değil , değerler ve ekonomidir . Bizim ülkemizde de pek çok Müslüman var ve hiçbir problemimiz yok . " diye konuştu .

Pol De Vitte , Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle yaz sonu Bursa ' ya gelmek istediklerini de yineledi . Ziyaretin sonunda Başkan Altepe ile Büyükelçi Pol De Vitte , birbirlerine hediyeler takdim etti .

Bu arada Büyükelçi Pol De Vitte , Avrupa Birliği tarafından finanse edilen , Bursa , İzmir , İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri işbirliğinde yürütülen İGEP çalışmalarının tamamlanması sürecinde Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi ' ni de ziyaret etti . Çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Pol De Vitte , " Çocuklar burada hem eğlenerek , hem de öğrenerek kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar . Merkez , şu ana kadar gördüğüm en modern merkezlerden birisi . Belçika ' da da buna benzer çocuk merkezi enstitülerinin olduğunu biliyorum . Ancak içerisindeki ekipmanlar ve sistem anlamında burası mükemmel bir merkez olmuş . Çok etkilendim . " şeklinde konuştu .

Çocuklarla yakından ilgilenen Büyükelçi Vitte ' ye , merkezde fotoğraf eğitimi alan çocukların bir fotoğrafı hediye edildi .