'81 İlin 81 ıldız Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı

'81 İlin 81 Yıldız Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, "Gençlerimizin

'81 İlin 81 ıldız Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı
'81 İlin 81 Yıldız Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, "Gençlerimizin başarıları ile bu ülke güçlenecek ve dünya ülkeleri arasında saygın yerini alacaktır." dedi.

Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen '81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi'nin 2010 yılı yıldızları, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Törene, Galatasaraylı futbolcu Ayhan, Milli Basketçi Harun Erdenay, Semih Saygıner, Tiyatrocu Şafak Sezer ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin sunuculuğunu ise ünlü şarkıcı Kerem Can yaptı. Programdan önce küçük yıldızların Kerem Can'a büyük ilgi gösterdiği ve imza aldığı görüldü.

Programda bir konuşma yapan Hayrünnisa Gül, 1 yıl önce 2009 yılının yıldızları ile biraraya geldikleri töreni hatırlatarak, "Birbirimizden kopmadık. Her zaman iletişim halinde olduk. 81 evladımı sürekli yakından takip ettim. İl ziyaretlerimde beni hep bir çocuğum karşıladı." diye konuştu.

Spor alanında çeşitli başarılara imza atan yıldızların, kendilerini mahçup etmediğini söyleyen Gül, "İmkan verilirse neler yapılabileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiler. Güvenimizi boşa çıkarmadılar." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışarak eğitim ve spordaki başarılarını devam ettireceklerine inandıklarını kaydeden Gül, şöyle devam etti: "Ailemiz her geçen gün büyüyor. Bugün aramıza 81 yıldız daha katılıyor. Sizlerden söz vermenizi istiyorum. Derslerinize çok çalışacak, hedeflerinizi yüksek tutacaksınız. Sporda alacağınız dereceler ile bayrağımızı dünyada en yukarıda dalgalandıracaksınız. Başarı, bilgi ve ahlakınız ile herkese örnek olacaksınız. Bana söz veriyor musunuz ?"

Gül'ün bu sözleri üzerine salondan, "Söz veriyoruz." sözleri yükseldi. Bayan Gül ise bunun üzerine, "Bakın herkes artık şahit oldu." diye konuştu. Gül, Türkiye'nin gençlerin başarısı ile daha da güçlenerek dünya ülkeleri arasında saygın yerini alacağını ifade etti. Gül'ün konuşmasının ardından yazar Mümin Sekman, Başarı konulu bir sunum yaptı.