Satışlarını yüzde 27 artıran Koç Holding, 359 milyon lira net kâr elde etti

Koç Holding, yılın ilk çeyreğinde toplam satışlarını yüzde 27 artırarak 11,1 milyar liraya çıkardı. Holdingin net karı da 359 milyon TL'ye ulaştı. Koç

Koç Holding, yılın ilk çeyreğinde toplam satışlarını yüzde 27 artırarak 11,1 milyar liraya çıkardı. Holdingin net karı da 359 milyon TL'ye ulaştı. Koç Holding CEO'su Turgay Durak, topluluğun verimliliğe odaklı stratejilerini 2010 yılında da sürdüreceklerini belirtti. Bu sene 2,2 milyar TL'lik yatırım yapmayı planladıklarını, yeni yatırımlar ve kapasite kullanım oranlarındaki artışlar sayesinde 2 bin 200'ün üzerinde yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Koç Holding, 2010 yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Rakamları değerlendiren Koç Holding üst yöneticisi Turgay Durak, zorlu bir yılın ardından bütün Koç Topluluğu şirketlerinin verimliliğe dayalı stratejileri çerçevesinde ekonomide yaşanan canlanmayla beraber 2010 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. İlk çeyrekteki performanslarının yılbaşında açıkladıkları 2010 yılı hedefleri ile uyumlu olduğunu da belirtti.

Faaliyet gösterilen ana iş kollarında başarılı bir performans gözlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Durak, şunları söyledi:

"Tüpraş ile rafinaj sektöründe, Arçelik ile dayanıklı tüketim sektörlerinde Türkiye'deki lider pozisyonlarımızın yanı sıra global rakiplerimize göre de daha iyi performans göstermeye devam ettik. Yapı Kredi Bankası, birinci çeyrekte bir yandan aktif kalitesini hızla iyileştirirken diğer yandan da gerek kredilerde gerekse mevduatta bankacılık sektörü ortalamalarının üzerinde büyüme kaydetti. Otomotivde Türkiye'nin lider şirketleri olarak toplam üretimin ve ihracatının yaklaşık yüzde 50'sini gerçekleştiriyoruz. Ford Otosan ve Tofaş şirketlerimiz sadece ülkemizde değil; özellikle kalite ve verimlilikte Ford ve Fiat'ın global ağlarında da lider konumdaki şirketler arasında. Sağlıklı büyüyen bilançomuz, artan pazar paylarımız ve küresel alanda ödül ve değerlendirmeler bizim ve ülkemiz için gerçekten gurur verici."

Turgay Durak, risk yönetimine büyük önem verdiklerini belirterek, bu çerçevede gerek ihracatta, gerekse Türkiye'nin ekonomik büyüme ve talep artışını temkinli gözlediklerini kaydetti. Ekonomik dalgalanmalara karşı aldıkları tedbirlerle güçlü bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Durak, bu sayede yeni yatırım fırsatlarını izlediklerini de dile getirdi.