Muğla'daki provokasyon: Her iki grup da polisle çatıştı

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan provokasyon, gece taşlı saldırılara neden oldu. Olaylarda 59 kişi gözaltına alındı. İki gruba mensup

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan provokasyon, gece taşlı saldırılara neden oldu. Olaylarda 59 kişi gözaltına alındı. İki gruba mensup kişiler aynı bölgede, ayrı ayrı bazı işyerleri ile polisleri taşladı. Polis, zanlıların evlerine baskın düzenleyerek bazı kişileri gözaltına aldı.

Muğla'da bir bar çıkışında karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve bir öğrencinin ağır yaralanmasıyla tırmanan provokasyon, gece de devam etti. Akşam saatlerinden itibaren öğrenci yurdunun bulunduğu bölgede toplanan bir grup sol görüşlü öğrenci, slogan atarak yürüyüşe geçti. Alınan ihbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerine taylarla saldıran öğrenciler, yol üzerindeki birçok ev ve işyerini de taşlayarak camlarını kırdı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği öğrencilerden 30'u, polis ve bölgedeki jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sol grubun dağıtılmasından kısa bir süre sonra ise karşıt gruba mensup yaklaşık 200 kişi sloganlar eşliğinde öğrenci yurdunun önüne doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarısını dinlemeyen kişiler, polise ve çevreye taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Burada da birçok kişi gözaltına alındı. Grupların dağıtılmasının ardından gelen ihbarları değerlendiren polis, mahalle içlerindeki bazı evlerde saklanan eylemcileri yakalamak için harekete geçti. Evlere düzenlenen operasyonlarda da 14 kişi gözaltına alındı. Olaylı gecede gözaltına alınanların sayısının toplam 59 olduğu öğrenildi. Bölgede herhangi bir olumsuzluğa karşı Çevik Kuvvet ekipleri hazır bekletiliyor.