Muğla'daki olaylar kontrol altına alındı

Muğla Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında çıkan kavgada bir öğrencinin silahla yaralanmasının ardından Kötekli Mahallesi'nde başlayan olaylar, kontrol altına alındı. Olaylarla ilgili olarak 73 kişi gözaltına alındı.

Muğla Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında çıkan kavgada bir öğrencinin silahla yaralanmasının ardından Kötekli Mahallesi'nde başlayan olaylar, kontrol altına alındı. Olaylarla ilgili olarak 73 kişi gözaltına alındı. Protestocu öğrencilerin 73'ünün gözaltına alınmasının ardından sokaklara sessizlik hakim oldu.

Polis ve jandarma ekipleri, sokaklardaki devriyelerini sürdürüyor. Mahallenin giriş ve çıkışında çevik kuvvet ve özel harekat timleri hazır bekletiliyor.

Muğla'ya çevre illerden takviye istenen panzer ve polisler de kente geldi.M ahallede yaşayan vatandaşların üniversite öğrencilerine sağduyu çağrısında bulunduğu gözlendi.

Türk bayraklı protesto

Mahallede yaşanan olaylarda iş yerlerinin ve evlerinin camları kırılan vatandaşlar ile bir grup üniversite öğrencisi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.

Çevik kuvvet ekiplerinin uyarısı üzerine olaysız dağılan protestocular, "Ne mutlu Türküm diyene", "En büyük çevik kuvvet", "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" sloganları attı.

Bu arada, protestocu gruba bazı vatandaşların balkonlarından destek verdiği görüldü. Polis, protestonun ardından açık bulunan kafeleri tek tek dolaşarak işletme sahiplerinin dükkanlarını kapamalarını istedi.

5 çuval taş

Muğla Üniversitesi öğrencileri arasında meydana gelen kavgada bir öğrencinin silahla yaralanmasının ardından dün gece Kötekli Mahallesi'nde yaşanan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında olayların yaşandığı mahallede devriye görevi yapan polis ekipleri, 155 Polis İmdat Hattı'na vatandaşlardan gelen "bir grup genç tarlalardan taş topluyor" ihbarı doğrultusunda gençleri yakalamak için harekete geçti.

Olay yerine gelen polisleri görerek kaçan gençlerin tarlada bıraktığı 5 çuval taş, çevik kuvvet ekipleri tarafından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin akşam yaşanabilecek olası bir olaya karşı kent merkezi ile Kötekli Mahallesi'nde önlem aldığı gözlendi. Muğla'ya çevre illerden çevik kuvvet ekiplerinin gönderildiği bildirildi.

YÖK Başkanı: "Olaylar üniversiteye maledilmemeli"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da, Muğla'daki öğrenciler arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Muğla Üniversitesi Rektörü'nden bilgi aldıklarını belirterek, bunların münferit olaylar olduğunu üniversitelere "teşmil edilemeyeceğini"söyledi.

Özcan, "Galiba bir kız yüzünden başlamış, birazcık da etnik sebepler girmiş içine ama şimdi kontrol altında" dedi. Özcan, YÖK Genel Kurulu toplantısına ara verildiği sırada gazetecilerin Muğla'daki öğrenci olaylarına ilişkin soruları üzerine, konuyla ilgili rektörden bilgi aldığını bildirdi.

MUĞLA'DA NE YAŞANDI?

Muğla Üniversitesinde eğitim gören iki grup arasında dün gece Akyol mahallesinde başlayan kavga, polis ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden önlendi.

İlk kavgadan yaklaşık bir saat sonra Recai Güreli caddesinde yeniden başlayan kavga esnasında açılan ateş sonucu Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21) omzundan yaralandı.

Başından da sert bir cisimle darp edildiği öğrenilen Kurt, bir süre yerde ambulans bekledi.

112 acil yardım ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kurt, Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan öğrencinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada, öğrencinin tedavi gördüğü hastaneye gitmek isteyen grupla polis arasında yaşanan arbedede de bir polis memuru atılan taşla yaralandı.

Ortalık karıştı

Öte yandan, polis tarafından dağıtılan öğrenciler 1'i polise ait 2 otomobil, 2 iş yeri ve MHP İl Başkanlığına taş atarak zarar verdi.

Polis, olaylara karıştığı öne sürülen yaklaşık 20 öğrenciyi ifadelerini almak üzere polis merkezinde götürdü.

Akşam saatlerinde yine olay çıktı

Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı.

Protesto olaylarının yaşandığı bölgeye, çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti.

Polise taşla karşılık vererek, sokak aralarında kaçarak ateş yakan grupla polis arasındaki kovalamaca sürüyor. Bu arada polisin biber gazı ile yaptığı müdahaleden çok sayıda öğrenci etkilendi.

Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine olayın yaşandığı Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi.

Çevresinde bulunan yaklaşık 50 kişilik polis ekibiyle yaşananları izleyen Ay, zorla evlere girmeye çalışan kişilerin gözaltına alınmalarını istedi.

Olay nedeniyle mahalledeki yollar araç trafiğine kapandı. Olayların yaşandığı Kötekli Mahallesi'nde büyük çoğunluğu Muğla Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor.


CNN Türk