Cevap anahtarında yanlışlık yapıldı, TUS sonuçları iptal

Binlerce doktorun geleceğini ilgilendiren Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'yla (TUS) ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi...



Binlerce doktorun geleceğini ilgilendiren Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'yla (TUS) ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Nisan'da gerçekleştirilen TUS sonuçlarını, cevap anahtarında yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle iptal etti. Sınav sonuçları yeniden değerlendirilerek, 14 Mayıs'ta ÖSYM'nin internet sayfasında duyurulacak. Yeni tercihler ise 17-21 Mayıs arasında alınacak.
ÖSYM'den yapılan açıklamada, 17-18 Nisan 2010 tarihlerinde uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavları'ndan, 18 Nisan 2010 Pazar günü yapılan Bilim Sınavı'nın Temel Tıp Bilimleri-1 Testi'nin B Kitapçığı'nın doğru cevap anahtarında yanlışlık yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bu nedenle 2010 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS-İlkbahar Dönemi) sonuçları iptal edilerek internet sayfamızdan kaldırılmış ve tercih yapma işlemi durdurulmuştur." denildi.
Açıklamada, tüm adaylar için değerlendirmenin yeniden yapılacağı ve yeni sınav sonuçlarının 14 Mayıs 2010'da ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacağı belirtildi. Ayrıca, yeni değerlendirme sonucunda tüm adayların puanları değişebileceğinden bugün 14.00'e kadar tercih yapan adayların tercihlerinin iptal edileceğini, yeni değerlendirme sonuçlarına göre 17-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında yeniden tercih alınacağı bildirildi.

Zaman