Yozgat'ta Kız Futbol Takımı, grup elemelerinde 2. olarak kupanın sahibi oldu

Yozgat'ta Kız Futbol Takımı, Grup Elemelerinde 2. olarak kupanın sahibi oldu.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Kadılı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kı

Yozgat'ta Kız Futbol Takımı, Grup Elemelerinde 2. olarak kupanın sahibi oldu.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Kadılı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı, grup eleme müsabakalarında ikinci olarak kupanın sahibi oldu.

Sarıkaya ilçesine bağlı bir köy okulu olmasına rağmen büyük bir başarıya imza atan Yıldız Kızlar Futbol takımı, Yozgat'ta finale kalarak birinci oldu.

Takım, Yozgat'ı temsilen bölge müsabakalarına katılarak, Denizli'de oynanan karşılaşmada Bolu'yu 2-1, Bilecik'i 4-0, İstanbul'u 1-0 yenerek finale kaldı. Final maçında ise gecen yılın Türkiye şampiyonu Amasya'yla karşılaşan Kadılı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı burada oynanan karşılaşmada berabere kalınca maç penaltılara gitti. Penaltılar da 5-3 yenilerek grup eleme müsabakalarında ikinci olarak kapanın sahibi oldu.

Kadılı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Başa, Yıldız Kızlar Futbol Takımının büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Okulumuz gurup elemelerinde, 12 il arasında, ikincilik kupasını alarak ilimize dönmüşlerdir. Elde ettikleri bu başarı Yozgat'ımızda bir ilk olmasından dolayı, hem kız futbol takımlarının önünü açmasına örnek olacak. Hem de Kız öğrencilerinin sportif faaliyetlere olan ilgisini artıracaktır. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum." diye konuştu.