Kozlu Belediyesi 4. Kültür Ve Spor Şenlikleri

Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından yaklaşık 8 yıl önce başlatan Kozlu Belediyesi 4. Kültür ve Spor Şenlikleri, 5 yıl aradan sonra düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı.

Kozlu Belediyesi 4. Kültür Ve Spor Şenlikleri
11-19 Mayıs 2010 tarihleri arasında sürecek olan Kozlu Belediyesi 4. Kültür ve Spor Şenlikleri, Kozlu Semt Polikliniği önünden Cumhuriyet alanına kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, belediye çalışanları, okul idareci ve öğretmenleri, öğrenciler ile velilerin katılımı ile gerçekleşti. Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlama etkinlikleri açılış konuşmaları ile start aldı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, öğrencilere nasihatler verirken, kendisine özeleştirilerde bulundu.
2 dönem daha belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Bektaş, "Ben hiç bir şey yapmamışım bu memlekette. Halen daha bu şenlikler için beldemize yakışır bir şenlik alanı yapamadıysak, hepinizden özür diliyorum. Size söz veriyorum. İki yıl içerisinde şenliklerin çok daha güzel kutlanabileceği alan yapacağız. Daha kapsamlı uluslararası şenlik yaparak, konuklarımızı da beldemize yakışır bir şekilde ağırlayacağız.
Futbol maçlarında kavga edenleri yobaz olarak değerlendiren Başkan Bektaş, çocuklara nasihatlerde bulundu. Bektaş, şöyle konuştu:
"Çocuklarımız, mücadele ettiniz ve emek verdiniz. Yeteneklerinizi ortaya çıkardınız. Çalışanlar ve başarılı olanlar karşılığını alacak. Herkes çalışırsa, herkes karşılığını alacak. Hepinizin bu memlekete hayırlı evlatlar olmanızı istiyoruz. Benim dediklerimin çoğunu anlamıyorsunuz ama kısa ve net söylüyorum. Başarılı olanlar Türkiye'yi gezecek. Rakiplerinize kızmayın, öğretmenlerinize saygılı olun, birbirinizi sevin. Bu televizyonda gördüğünüz, futbol maçlarında birbirine saldıran ağabeyleriniz gibi, bu yobazlar gibi olmayın. Bu şenlikleri de bunun için yapıyoruz."
Daha sonra okul öğrencileri tarafından halkoyunları gösterileri sonuldu. Kocatepe İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğrencilerinin ay-yıldızlı ve beyaz t-shirtlerle sergiledikleri, 'yıldız gösterisi' isimli oyun büyük ilgi gördü. Öğrenciler oyunun sonunda erkek öğrenciler hilal şekli alarak ay şekli, kız öğrenciler ise elindeki kurdele ile birlikte yıldız oluşturdu. Öğrenciler, davetliler tarafından büyük alkış aldı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda son bulacak olan şenlik kapsamında, çeşitli halkoyunları gösterileri, spor müsabakaları, tiyatro, şiir dinletisi, halk müziği konseri, penaltı yarışması, solo ses yarışmaları, okul öncesi eğitim şenlikleri, piknik, çeşitli eğlenceler, uçurtma şenlikleri, engelliler haftası şenlikleri, resim yarışması, havai fişek gösterileri ve konser ve balo yer alıyor.