1 Mayıs, Kayseri'de Geniş Güvenlik Önlemleri İle Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Kayseri'de geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

1 Mayıs, Kayseri'de Geniş Güvenlik Önlemleri İle Kutlandı
Salih Algun Paşa caddesinde başlayan yürüyüşe, KESK, DİSK'e bağlı sendikalar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bazı siyasi parti yöneticileri katıldı. Sloganlar eşliğinde Erciyesspor otoparkına kadar devam eden grup burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okudu. 1 Mayıs Komitesi işçi temsilcileri yaptıkları açıklamalar ile yeni anayasanın beklentilerini dile getirdi.
Burada konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal, '1 Mayıs' adlı konuşmasında şunları söyledi:
"İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, çiftçiler, ev kadınları, öğrenciler, gençler, yüreği birlik, dayanışma ve mücadele bayramınız kutlu olsun. 1 Mayıs uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma bayramında bir kez daha birlikteyiz. Bayramımızı İstanbul'da Taksim'de 1 Mayıs alanında, Kayseri'de Mimarsinan parkında ve tüm ülkede alanlarda kutluyoruz" dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, 4/C ve 4/B uygulamalarına değinerek, "Hak ve özgürlükleriyle bağdaşmayan istihdam türü uygulamalara son verilmelidir. Biz emekçiler ıslak imzaları ve yumrukları, millete, değerlerine çalışanların emeğine ve ekmeğine attığınızın farkındayız. Karanlık ilişkilerinizle, demokrasimizi yıkmak, özgürlüklerimizi yok etmek istediğinizi biliyoruz" diye konuştu.
Bu sırada, Kalkan'ın konuşmasını protesto eden bazı sendika üyeleri ile CHP'li grup tepki için alanı terk etti.
Diğer sendika üyeleri ise kutlamaların son bulmasıyla sorunsuz şekilde dağıldı.