Karizmaları Türkileri bölgede aktör yaptı

Uluslararası Kriz Grubu, “Türk liderlerin karizması, Türkiye'yi bölgenin ve dünyanın dikkate alması gereken bir aktör haline getirdi” değerlendirmesi yaptı. Değerlendirmede Türkiye'ye tavsiyede de bulunuldu.

Karizmaları Türkileri bölgede aktör yaptı
Brüksel merkezli grubun, “Türkiye ve Orta Doğu: Yüksek Hedefler ve Kısıtlayıcı Unsurlar” raporunda, Ankara’nın Ortadoğu’daki yeni aktif politikasının AB ve ABD için önemli bir değer teşkil ettiği belirtildi. Rapora göre Türkiye, Batı ile öteden beri sürdürdüğü entegrasyonu devam ettirirse, bölgedeki çekiciliğini daha da artıracak bir unsur olacak.

Raporda, Türkiye/Kıbrıs Projesi Direktörü Hugh Pope’un görüşlerine de yer verildi. Pope, “Türkiye’nin yeni Ortadoğu açılımı ve liderlerinin buradaki halklarının gözündeki karizması, onu dünyanın dikkate alması gereken bir aktör haline getirdi” dedi. Türkiye’nin hatırı sayılır düzeyde ekonomik büyüme kaydettiğine vurgu yapan Pope, Türkiye’yi, “Ortadoğu toplumlarına ilerleme, gelenek ve demokratikleşmeyi yeni ve faydalı şekillerde harmanlayabilmenin yolunu gösteren canlı bir örnek” olarak niteledi.