Barlar Sokağındaki Arbedenin Tarafları İfade Verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Barlar Sokağında yaşanan arbedenin tarafları olan Belediye Başkanı Ali Acar ve bar sahipleri ile çalışanların savcılık tarafından ifadeleri alındı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Marmaris Barlar Sokağı'nda CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar'ın denetleme yaptığı sırada çıkan tartışma, savcılığa intikal etti. Başkan Acar, belediye çalışanları, işletme sahipleri ve bar çalışanları sabah erken saatlerde İçmeler Polis Merkezi'ne çağırıldı. İfadelerin İçmeler Polis Merkezi'nde alınmasının sebebinin, "Eşkal belirleme düzeninin sadece bu karakolda" bulunması olduğu bildirildi. Her iki tarafın da birbirinden davacı olduğu olayla ilgili cumhuriyet savcı ifade aldı.
Başkan Acar'ın savcıya verdiği ifadesinde, denetleme yaptığı sırada hakaretlere ve saldırıya maruz kaldıklarını, kendilerinin 7 kişi, karşı tarafın ise 40 kişi olduğunu söylediği, silahı da istemeyerek, bir anlık korunma refleksiyle çektikten sonra kimseye doğrultmadan yerine koyduğunu dile getirdiği öğrenildi.
Acar ve ekibinden davacı olan işletme sahipleri ve çalışanlarının da, kendi mekanlarında saldırıya uğradıklarını ve darp edildiklerini iddia ederek, kamera kayıtlarının her şeyi gösterdiğini söyledikleri kaydedildi. Taraflar savcıya ifade vermelerinin ardından polis merkezinden ayrıldılar.
Öte yandan, Başkan Acar'ın önceki gün el konulan silahlarını ne kadar süre kullanamayacağının mahkeme sırasında belli olacağı öğrenildi.