Ygs'de İzmir'in Birincisi Uğur Dershaneleri Öğrencisi Arman Özdemir Oldu

Türkiye'de bu yıl ilk kez 11 Nisan 2010'da uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nın sonuçları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan tarafından bugün bir basın toplantısıyla açıklandı.

Uğur Dershaneleri İzmir Çankaya Şubesi öğrencilerinden Arman Özdemir, YGS'de Türkiye 5.si, İzmir'de ise İzmir İl 1.si olarak açıklandı.
Uğur Dershaneleri öğrencilerinden Arman Özdemir, İzmir Fen Lisesi'nde eğitimini sürdürürken, 2 yıl Uğur Dershaneleri İzmir Çankaya Şubesi'ne devam ederek başarıyı yakalamış oldu.
Tüm Türkiye'de bu yıl ilk kez uygulanan YGS'de toplam 160 soru için 160 dakika süre verildi. Bu süre içinde Türkçe ve Temel Matematik bölümlerindeki tüm soruları doğru yanıtlayan Özdemir, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri'nde de soruların tamamına yakınını doğru yanıtladı.
Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, yaptığı açıklamada; ''Uğur Dershaneleri İzmir Çankaya Şubesi'nin 2 yıl öğrencisi olan Arman Özdemir'in YGS'deki başarısından dolayı gurur duyduk. Uğur Dershaneleri olarak 42 yıllık tecrübemizle, deneyimli branş ve rehber öğretmenlerimizle Türkiye'nin 180'e yakın noktasında eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknolojinin tüm imkanlarını da eğitim süreçlerine dahil ederek gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucunda, öğrencilerimizin aldığı sonuçları mutluluk ve
gururla takip ediyoruz. Gelecek yıllarda da öğrencilerimizin başarıya giden yoldaki en önemli yardımcısı olacağız'' dedi.
Lisans programlarına yerleşebilmenin YGS'den sonraki adımı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. LYS'nin uygulanacağı tarihler ise şöyle:

LYS 1; Matematik-Geometri Sınavı - 19 Haziran 2010
LYS 4; Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya2, Felsefe Grubu) - 20 Haziran 2010
LYS 3; Edebiyat Coğrafya(Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya) - 26 Haziran 2010
LYS 2; Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) - 27 Haziran 2010
LYS 5; Yabancı Dil Sınavı - 19 Haziran 2010
(ERÖ-ERÖ-E)