Eskişehirspor Teknik Direktörü Çalımbay: Ligi çok iyi bir yerde bitirmek istiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçından puan ya da puanlar alarak ligi çok iyi bir yerde bitirmek isteriklerini söyledi.

T

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçından puan ya da puanlar alarak ligi çok iyi bir yerde bitirmek isteriklerini söyledi.

Turkcell Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacak olan Eskişehirspor, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bu maçın hazırlıklarını tamamladı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, maçın çok önemli olduğunu belirterek, "Her şeyden önce çok büyük sorumluluk taşıyoruz. Çok güzel oynayacağımızı biliyorum. Çok güzel bir atmosferde, iyi bir maç olacak." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin telafisi olmayan maçlar oynayacağını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Kaybedeceği puan ya da puanlar onları zor durumda bırakabilir. Bizim de mutlaka puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Bizim de hedeflerimiz var. Ligi çok iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Elimize bir fırsat geçti. Onun için de bu maçtan iyi bir neticeyle ayrılmak istiyoruz. Zor olacağını biliyoruz. Fenerbahçe takımı taraftarlarıyla çok iyi bütünleşiyor. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Maça çok iyi başlarsak çok iyi bir şekilde bitireceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Yarınki karşılaşmanın ligin seyrini değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki bir soruya ise Çalımbay, şu karşılığı verdi: "Ligin seyri Fenerbahçe'ye bağlı. Değişmemesi için bir neden yok. Herkes herkesi yenebiliyor bu ligde. Fenerbahçe'nin 3 Bursaspor'un 2 maçı var; ligin seyri tabii ki de değişebilir. Fenerbahçe son hafta bir avantaj yakaladı. Ama geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe, Denizli'de şampiyonluk kaçırmıştı."

ADEM SARI: FENERBAHÇE'NİN BENDEN ÇEKİNDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında Eskişehir'de oynanan ilk karşılaşmada Fenerbahçe'yi 2 - 1 mağlup ettikleri maçın gollerini atan golcü futbolcu Adem Sarı, kendileri açısından çok önemli bir mücadele olacağını kaydederek, "3 puan için geldik." dedi.

"Benim açımdan da güzel bir maç olacağını düşünüyorum." ifadesini kullanan Sarı, "Umarım güzel bir maç olur. Fenerbahçe Stadı'na ilk defa geliyorum. Bakalım beni nasıl bir atmosfer bekliyor. Ama biz de Eskişehirspor'uz büyük bir takımız. Onların da bizden çekildiğine inanıyorum. Galatasaray'ı yendik, Fenerbahçe'yi ilk maçta yendik. Trabzonspor'u da geçtiğimiz hafta mağlup ettik. Bizden ve benden çekindiklerini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Eskişehirspor'un diğer bir golcü oyuncusu Mehmet Yılmaz ise, çok zor bir maç olacağını dile getirerek, "Ligin son 3 haftası. Bizim konumumuz belli; onların durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz maçımızı oynamaya geldik. Çok güzel ekibimiz var sezon boyunca aldığımız galibiyetlere bir yenisini eklemeye çalışacağız. Ben puan ya da puanlar alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.