Sü Beyşehir Myo'daki Yatırımlar Tanıtıldı

Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Beyşehirli iş adamı Ali Akkanat'ın Konya'nın Beyşehir ilçesinde Selçuk Üniversitesi bünyesinde yaptırdığı değeri 20 milyon liraya ulaşan yatırımlar bu yıl hayata geçiriliyor

Sü Beyşehir Myo'daki Yatırımlar Tanıtıldı
Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Beyşehirli iş adamı Ali Akkanat'ın Konya'nın Beyşehir ilçesinde Selçuk Üniversitesi bünyesinde yaptırdığı değeri 20 milyon liraya ulaşan yatırımlar bu yıl hayata geçiriliyor.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü düzenlediği programla Beyşehir'de inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, uygulama oteli ve yüksekokul ek binasını basına gezdirdi. Gezi programına Beyşehirli iş adamları Ali ve Kamil Akkanat kardeşler ile SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Derebucak Kaymakamı İsmail Baş, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, öğretim üyeleri ve görevlileri ile kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Sırasıyla yurt binası, uygulama oteli ve yüksekokul ek binası inşaatları gezilirken, basın mensuplarına yatırımlarla ilgili bilgiler verildi. Rektör Okudan ve işadamı Akkanat, yüksekokul binasında SÜ Kuş Gözlem Topluluğu'nun hazırladığı Beyşehir ve gölü konulu fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Beyşehirli iş adamı Ali Akkanat ile Rektör Okudan daha sonra 4 yıldızlı uygulama otelininin 29 yıllığına işletme hakkını Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı'na devrini içeren protokolü imzaladı.
YATIRIMLAR 20 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE
Beyşehirli iş adamı Ali Akkanat ile Rektör Okudan imzalanan protokol nedeniyle kameralar karşısına geçti. Ali Akkanat, yaptığı konuşmada, eğitim hayatından iş adamlığa geçiş hikayesini anlatırken, iş hayatından gelen bir ailesi olmamasına rağmen kardeşi ile beraber doğduğu köyün insanlarını İstanbul'a götürdüğünü, orada ise bunların da iş hayatına atılarak anonim düzeyinde şirketler kurduğunu belirtti. Akkanat, "Benim içimdeki şey hep bölüşebilmektir. Hayır işlerine cami onarmakla ve okullar yaptırarak başladım. Ardından doğduğumuz yerlere yöneldik. O şekilde Beyşehir'e geldim. Benim bu bölgedeki tek beklentim bu bölgenin kalkınması ve insanının göç etmemesidir. Burada öğrenim görecek öğrencilerin hem ders görmesini, hem de bu işletmenin içerisinde yaşayarak okuldan çıktıktan sonra direkt olarak bir işe başlamasını istiyorum. Burada hayata geçirmeyi planladığımız yatırımları yetiştirebilirsek Eylül ayı içerisinde açmayı planlıyoruz" dedi.
Rektör Süleyman Okudan ise, iş adamı Ali Akkanat'a üniversite adına yaptırdığı bu yatırımlardan dolayı minnettar olduğunu söyledi. Akkanat'ın, Selçuk Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdiği yatırımların maliyetinin yaklaşık 20 milyon liranın üzerinde olduğunu anlatan Okudan, "Daha bu yatırımları bitmiş değil. Allah ona daha çok versin ki, daha çok yatırım yapsın. Şimdi YÖK'ten çıktı, işletme fakültemiz de olacak. Fakültemiz de devreye girdiği zaman burada 2-3, 5 bin, derken 8-10 bin öğrenci Beyşehir'in kaderini değiştirecek" diye konuştu. Rektör Okudan, konuşmaların ardından Akkanat'a, "12 Ali 12 bina" yazılı olan bir tablo hediye etti. Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da Akkanat ve Rektör Okudan'a birer antika ibrik hediye etti.