Almanya Büyükelçisi Almanca Kursiyerlerini Ziyaret Etti

Gaziantep'te bulunan Almanya Büyükelçisi, Elbim Almanca Kursunu ziyaret ederek, aile birleşimi için Almanca öğrenen kursiyerlerle sohbet etti.

Almanya Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz ve Almanya Fahri Konsolosu Oktay Kara ve Türk Alman Toplumu Derneği temsilcisi Doç. Dr. Ertekin Özcan Elbim Meslek Kursları Genel Müdürü Murat Özkısacık'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Müdür Kısacık, heyete verdikleri eğitim sistemi hakkında genel bilgiler verdi. Kısacık, sadece Almanca öğretmekle kalmayarak Alman kültürünün de kursiyerlere verilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Almanya Büyükelçi'nin ziyaretleri bizleri son derece memnun etmiştir. Kendisi bugün
burada yaptığı ziyarette Elbim'in başarılarını duyarak bizlere teşekkür etmiştir. Bizde bu çalışmalarımıza devam edeceğimizi kendisine aktardık. Bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi aile birleşimi için Elbim Almanca Kursu'nu seçen bütün kursiyerlerimize, Almancayı en iyi şekilde öğreterek, bunun yanında Alman kültürünü onlara öğretmeye çalışacağız" dedi.
A1 seviyesinde yapılan sınavlarda Elbim Almanca Kursunun başarı oranının yüzde 95 olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Almanya'da aile birleşimi için A1 seviyesinde Almanca öğrenen kursiyerlerin burada gördükleri eğitim bizleri memnun etti. Çünkü buradaki eğitimleri Almanya'daki gelecekleri anlamına geliyor. Burada gördükleri bu iyi eğitim sayesinde Almanya'da daha başarılı çalışmalara imza atacaklardır. Çünkü Almanca bilen ve Almanya'da görev yapan ünlü sanatçı ve futbolcu bulunuyor. Buda
gideceğiniz ülkenin dilini bilmenizdeki önemi artırıyor" dedi.
Daha sonra Almanya Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Almanca öğrenmek için derse giren öğrencilerin sınıflarını ziyaret etti. Burada öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Büyükelçi Cuntz, öğrencilerin gitmek istedikleri ülkeleri sordu. Öğrencilerle Türkçe ve Almanca diyaloga giren Büyükelçi Cuntz, Almanya'yı kursiyerlere anlattı. Büyükelçi Cuntz, daha sonra kursiyerlere Almanya'da kendilerini çok güzel bir hayat beklediğini ifade ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.